avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Va cer parerea in urmatoarea speta.
Am fost oprit in data de 03.10.2010 de catre un politist pentru depasire pe linie continua. Am refuzat semnarea procesului verbal, spunandu-i ca vreau sa-mi fie trimis acasa. Mi-a cerut in schimb sa semnez pe dovada (pentru primirea ei).
Nu am primit pana acum procesul verbal, in schimb am primit de la IPJ o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca din data de 19.10.2010 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile.
Intrebari:
Nu trebuia sa primesc mai intai procesul verbal prin posta pentru a-l putea contesta?
Are vreo legatura semnarea dovezii de circulatie cu luarea la cunostinta a procesului verbal?
Astept un raspuns cat mai urgent
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 21 Octombrie 2010
In cazul in care nu primesc acasa procesul verbal in 30 de zile (mai am 12 zile de asteptat), este adevarat ca se anuleaza acest proces si imi pot recupera permisul fara sa mai contest ceva si fara sa mai platesc amenda?
Ce ma sfatuiti sa fac: sa astept 12 zile fara permis sau sa ma duc sa cer procesul verbal pentru a-l contesta?
Daca trec cele 30 de zile cum fac sa imi recuperez permisul?
In mod normal trebuie sa mergeti la politie pentru a vedea de ce v-a fost trimisa adresa si de ce nu v-a fost expediat procesul verbal.
Dupa expirarea perioadei de suspendare va ridicati permisul de la politie.
Consider ca ar trebui sa formulati emoriu in legatura cu cele intamplate la IGPR Directia de Circulatie Rutiera pentru ca astfel de proceduri nu sunt normale,decat cu conditia sa nu fi semnat si alte hartii dupa constatarea contraventiei ,de continutul carora nu aveti cunostinta.
In aceasta situatie ar putea fi vorba despre o infractiune savarsita de agentul constatator,cu conditia sa puteti dovedi cum s-au petrecut faptele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu politia rutiera ??? mariusbratfalean mariusbratfalean Buna ziua, Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara a primi procesul verbal mcmikai mcmikai Buna ziua, Am primit ieri 19.07.2013 un plic trimis de catre IPJ Arges in care se afla un fel de instiintare,prin care sunt informat ca in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu Sorin.1986 Sorin.1986 Buna seara! Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu. Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas ... (vezi toată discuția)