avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor din spatiu ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor din spatiu ?

#-o Sunt divortata de 11 ani. Dupa divort s-a departajat apartamentul de ICRAL format din 3 camere, in : 2 camere mie si copilului, si o camera fostului sot. Dar : fostul sot nu si-a mai intocmit contract pe camera atribuita si ulterior a fost evacuat din spatiu, de catre DGAFI pt lipsa de titlu. Mai mult, fostul sot mi-a rapit si minorul. Dupa ce l-a tinut ascuns intr-un domiciliu necunoscut mie timp de un an, introduce actiune de " reincredintare " minor, iar prin mijloace murdare si josnice reuseste sa obtina o hotarare de " reincredintare", care nu este nici legala, nici intemeiata, nici motivata. In fine, nu este precizat in aceasta hotarare nici domiciliul minorului, intrucat intreresul lui era sa obtina incredintarea minorului pt a obtine tot apartamentul./ A trecut mult timp de atunci, am stat numai prin tribunale dar nu am reusit nimic pt ca a avut relatii. / Acum ma aflu in imposibilitatea de a-mi prelungi contractul pe casa pe motiv ca DGAFI invoca faptul ca trebuie sa scot copilul din spatiu, pt ca nu mai locuieste la adresa. Oare este corect ? ( am uitat sa precizez ca in mod ilegal fostul sot i-a factut buletin copilului la adresa lui, desi in hotararea de reincredintare nu este precizat domiciliul minorului, aceasta nu este legala, iar de baza ramanand hotararea prin care mi-a fost incredintat minorul , si prin care s-a stabilit in mod legal si domiciliul acestuia. Actualmente el este un simplu tolerat in spatiu acolo unde sta, neavand drepturi proprii locative. Si inca o problema, intre timp a devenit major. ) Repet deci intrebarea: oare este corect si legal sa-l scot din spatiu ? Si o baza legala adaugata la raspuns daca s-ar putea ar fi super.... Multumesc. :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 15 Iunie 2008
Cred ca dv. ati cam incurcat putintel lucrurile pe parcursul acestor dosare pe care le-ati avut... Ati avut un avocat in aceste dosare?

Domiciliul minorului nu se stabileste de catre instanta decat in cazuri deosebite, de regula el fiind, legal, la parintele caruia ii este incredintat.
Copilul major acum isi poate stabili domiciliul unde vrea el, la dv. sau la tata, deci nu mai are nicio relevanta acea hotarare. Daca minorul nu mai vrea sa stea la dv., da, trebuie sa-l scoateti din spatiu. daca minorul vrea sa va ajute, ii puteti face o resedinta temporara la dv. si, astfel, el figureaza ca stand acolo si va puteti prelungi contractul.
Nu inteleg cum ati putut pierde copilul...
Deci : daca scot minorul din spatiu ce consecinte juridice negative pot fi pentru mine? Si daca vreau sa cumpar apartamentul oare mai are o relevanta daca il scot sau nu ? Si daca il scot din spatiu drepturile lui locative proprii unde sunt? Oare nu are si el dreptul la acest spatiu ? Nu stiu...... intreb si eu
poti scoate minorul din spatiu si daca acel Dg.... nu este tokmai obligat sa va continue contractul pe spatiul respectiv...depinde daca prima oara cand v-a dat cele 2 cam a mentionat ca sunt pt a tine si copilul acolo!
Pai am inteles ca minorul este major si are deja alt domiciliu!!! Acolo are drept locativ!

V-am pus cateva intrebari, nu doriti sa raspundeti... De ce nu vine minorul care a trecut de 18 ani sa locuiasca acum cu dv.? Sa-si faca o resedinta acolo? Etc.

Depinde de acte care sunt consecintele...
Buna seara. V am raspuns aseara aici, dar nu stiu daca ati primit mesajul meu. Era cam lung ce i drept. Va mai trimit o data raspunsul meu pe e-mail. Ok? Multumesc pentru atentia acordata si sfaturi. :)

Alte discuții în legătură

Fostul sot mai are dreptul la camera dupa 14 ani ? Krissia . Krissia . 1.Am divortat in 1997. In 1998 divortul s-a definitivat in cadrul aceluias proces si cu incredintarea minorului catre mine, plus departajarea folosintei ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)