avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transfer sume intre fonduri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transfer sume intre fonduri

Anul trecut sa incasat fondul de reparatii fara a se specifica pe chitanta ce reprezinta, contabilul de pe vremea aceea la trecut la fondul intretineri, intrebarea este cum poate fi el trecut corect contabiliceste din fondul intretineri in fondul de rulment(reparatii), deoarece contabilul spune ca nu se poate pt ca sa incheiat anul , ideea este ca adm. merge cu un sold lunar dupa el fara ca aceei bani sa existe efectiv in casa deoarece acel fond este depus la cec.
Cel mai recent răspuns: Mihaela_32 , utilizator 17:36, 23 Octombrie 2010
Se analizeaza situatia in comitetul executiv, cat era prevazut pentru fiecare apartament, cat s-a platit efectiv de catre proprietar si ce a mai ramas de platit la fondul de reparatii.
Se face un PV si se completeaza registrul fondului de reparatii.
In contabilitate se scot la pasiv de la "fondul de intretineri" si se trec la fondul de reparatii, se face un transfer pe verticala in cadrul pasivului in situatia soldurilor.
Asta are importanta mai mult pentru o buna evidenta a banilor si a fondurilor pentru ca banii cash si cei din banca ei stau gramada - in activ - la un loc, nediferentiat.
Legal ,trebuie eliberata chitanta distincta ,intre plati intretinere,plati fonduri rulment/reparatii
Chiar daca anul financiar contabil s-a incheiat sumele financiare exista in contul asociatiei de proprietari
Legal ,din total suma acumulata ,in diferenta de plati intretinere ,se storneaza valoarea reprezentand fond reparatii
In situatia in care precizati ca excontabilul nu a facut inregistrari distincte,se impune sa efectuati o verificare atenta a gestiunii asociatiei
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Nu exista fond de intretinere. Ori au fost transferati in fondul de rulment (si-atunci banii exista in acest fond), ori au fost scazuti fiecarui proprietar din sumele lunare de plata a intretinerii (si-atunci banii nu mai exista pentru ca s-au incasat ca si cote lunare si-au fost achitate facturile)

Asa cum au fost trecuti initial dintr-un fond in altul, sasa se face acum dar pe dos.
Orice greseala se poate indrepta atunci cand se constata. Greutatea poate fi, asa cum va spuneam mai sus, daca acei bani au acoperit cote lunare si nu mai exista. Atunci nu aveti ce transfera.

Probabil spuneti de soldul lunar din "casa", din registrul de incasari si plati numerar. Daca acolo are un sold mai mare fata de realitate si este o greseala de inregistrare avand in vedere ca in soldul contului "banca" poate exista un sold mai mic in evidenta asociatiei fata de soldul din extrasul de cont, cenzorul si administratorul fac o nota pe care o anexeaza la registrul de casa si la dosarul de banca prin care scade suma din soldul casei si o aduna la soldul "banca"
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
Adriantot, moderator
Da exact asta sa intamplat doar ca nu am stiut sa o relatez exact asa cum ati facut dv (Probabil spuneti de soldul lunar din "casa", din registrul de incasari si plati numerar. Daca acolo are un sold mai mare fata de realitate si este o greseala de inregistrare avand in vedere ca in soldul contului "banca" poate exista un sold mai mic in evidenta asociatiei fata de soldul din extrasul de cont), deci rezolvarea poate fi asta(cenzorul si administratorul fac o nota pe care o anexeaza la registrul de casa si la dosarul de banca prin care scade suma din soldul casei si o aduna la soldul "banca" ).
Exact. Se poate intocmi un mic raport in care se explica exact cand, in ce data si la ce pagina s-a inregistrat gresit in registrul de casa. Daca se pricepe cineva cat de cat la contabilitate, in urma acestui raport, se face o "NOTA CONTABILA" de stornare, care se ataseaza la registrul de casa si la cel de banca, sau/si se inregistreaza in jurnalele de casa si banca, daca tineti asa ceva. Oricum aceasta nu afecteaza cu nimic situatia financiara si gestiunea, ci doar se pun lucrurile in ordine asa cum este corect si real.

Alte discuții în legătură

Balanta pentru predare primire de catre presedinte. unlocatar unlocatar La asociatia noastra se face predarea catre noua conducere. S-au apucat sa faca balanta dar nu iese. Stim ca acum catva timp fostul administrator care se ... (vezi toată discuția)
Sold casa asociatie de proprietari cata2472 cata2472 Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)