avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare asociatie

Am urmatoarea problema: in Actul constitutiv si in Statutul asociatiei am omis al doilea prenume al unuia dintre membrii fondatori. Actele de mai sus au fost deja atestate de un avocat si urmeaza sa depun dosarul la judecatorie. Credeti ca as putea sa am probleme in obtinerea personalitatii juridice din cauza acestei greseli?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 2 Iunie 2011
Daca nu ati depus actele la judecatorie, puteti merge la avocatul respectiv sa va indrepte greseala ...
Este o eroare materiala care trebuie indreptata neaparat.
Doresc sa-mi infiintez o asociatie care sa aiba ca obiect activitati desfasurate
cu copiii institutionalizati. Patrimoniul initial al asociatiei poate fi constituit doar din jocurile pe care le-am achizitionat in acest scop? Am facturi ce insumeaza peste valoarea minima stabilita de OG 26/2000.
Sfatul meu e ca acest patrimoniu initial sa fie constituit din bani(numerar) nu din diferite bunuri care necesita o expertizare pentru a li se da o valoare. Acesta suma poate fi colectata in mod egal de la fiecare membru fondator si care va fi depusa intr-un cont la banca cu care veti lucra si dupa infiintarea asociatiei. Acolo un 1000lei , in total, o sa va ajunga pentru a va desfasura activitatea pentru cateva luni de inceput, pana incepeti sa adunati bani si alte bunuri din donatii si sponsorizari.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Daca facturile sunt recente, mai este nevoie de expertizare?

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie (ong) elena-10 elena-10 Vreau sa infiintez pt cineva o asociatie non-profit si am cateva nelamuriri. In primul rand as dori sa stiu daca fondatorii ma pot imputernici la notar sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de promovare a mersului pe bicicleta cristi.a cristi.a Buna ziua, Ne dorim deschiderea unei asociatii care sa promoveze mersul pe bicicleta. Asociatia va face trasee cicloturistice, va obtine sponsorizari ... (vezi toată discuția)
Deschidere asociatie ong tudorsad tudorsad Buna ziua, Doresc sa infiintez o asociatie si am cateva nelamuriri: 1. care este, mai exact, patrioniul asociatiei? Unul sau doua salarii brute minime pe ... (vezi toată discuția)