avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... REZILIERE CONTRACT
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

REZILIERE CONTRACT

Buna Seara ! 1 singura intrebare am pt. dvs.!
Acum 9 luni firma mea (S.R.L.) a facut un contract cu o firma de tv cablu-internet-telefonie pe o perioada de 24 luni ! Azi am dorit sa reziliem contractul si ne-au cerut 300 de euro + tva petru perioada ramasa din contractul meu ! Cat de legal este suma ceruta , eu stiind ca pot rezilia contractul oricand gratuit conform legii 161 ! Astept cu rabdare raspunsul dvs.!:(
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:18, 30 Octombrie 2010
Aveti dreptate. Aratati-le legea.
Clauza ferma a contractului este ca nu poate fi reziliat timp de doi ani (24 luni), iar contractul este legea partilor, asa ca ati semnat si nu aveti ce face.
~ Conținut șters la cerere ~
corina_serbanescu a scris:

Clauza ferma a contractului este ca nu poate fi reziliat timp de doi ani (24 luni), iar contractul este legea partilor, asa ca ati semnat si nu aveti ce face.

Corect. Rezilierea contractului inainte de termen nu este legala. Rezilierea se poate face inainte de termen doar daca sunt incalcate conditiile contractuale.
Ce este ilegal este marimea acestei taxe in cazul in care este acceptata de cealalta parte (furnizorul de servicii)
Potrivit recomandarilor UE, marimea taxei poate fi cel mult egala cu cea ce ar mai fi de platit daca contractul inceteaza la termenul din contract.
Daca abonamentul este de 10 Euro pe luna, si doriti rezilierea lui cu 15 luni inaintea termenului de incetare a contractului, atunci aceasta taxa poate fi cel mult 150 Euro.
Pentru consumatorul PF si chiar si PJ, nu sunt permise penalitati contractuale mai mari decat paguba efectiva produsa. Pentru furnizor, paguba care apare in urma neindeplinirii contractului pana la termen este valoarea abonamentului lunar inmultita cu numarul de luni ramase din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)
Cum te ajuta unii !.... membru membru Buna seara. Va rog sa-mi dati o idee intr-o chestiune legata de rezilierea contractelor de comunicatii. Sa incepem cu inceputul: In 2010 cand mi-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)