Am dat examen de titularizare in Galati pe Alimentatie publica. Am obtinut nota 7,1. Am fost repartizata pe invatamant special norma de teorie. La scoala directoarele nu au vrut sa imi dea norma castigata la concurs ci o jumatate de norma de practica. Am fost la Inspectorat in fiecare zi timp de 2 saptamani pentru a primi postul de teorie castigat sau a mi se schimba decizia cu teorie la alta scoala. Am depus si o instiintare in acest sens. Inspectoratul a decis sa nu faca nimic pentru mine. Nici macar nu s-a obosit sa imi raspunda la hartia depusa. In acelasi timp au repartizat 4 persoane pe posturi neafisate si nepublicate nicaieri pe acesta disciplina. mie imi spuneau ca nu mai au nimic. Deci mi-a fost inselata buna credinta si am ra,mas pe post la invatamantul special. Am anuntat inspectorul general adj. ca am sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a preda post de teorie. Asa ca m-am dus la un ziar local, unde o jurnalista de invastigatie mi-a salvat postul. Articolul a fost publicat, directoarele au sarit ca arse, au inceput demersuri pentru a-mi da sanctiuni au tot facut consilii profesorale la care nu eram convocata, chiar mai rau eram trimisa la ore, in aceste consilii era vorba de activitatea mea. Apoi un elev m-a atacat, enervat la culme de testul initial pe care nu voia sa il dea. A doua zi acelasi elev a facut-o si mai si: m-a sechestrat in clasa, punandu-se in usa si nelasand nici un copil sa iasa sa cheme pe cineva. Atunci am sunat la 112. Politia a venit si a plecat fara sa imi ia vreo declaratie fiind trimissa la plimbare de dna. directoare.Ce a urmat a fost o poezie comunista: Sedinta disciplinara fara convocare in care am fost trasa de la ore. Eu sanctiune pentru ca am avut tupeul sa sun la 112, elevul -nimic. Toti elevii au afla de la directoare ca nu sunt buna de nimic ca profesoara si ca ei au procedat bine, si ca nici un profesor nu are dreptul sa le dea un test neanuntat. Daca se intampla, sa vina la dna. directoare (sa-l parasca).
Eu am aflat ca nu am nici un drept in scolala si ca directoarele sunt puse acolo pentru a apara interesele copiilor.
In ziua urmatoare m-am dus la Inspectorat si am dat negatie pe post. (Nu semnasem inca nici un contract de munca).
De atunci 4 oct. 2010 astept o incadrare. A venit o oferta pe 19 oct. 2010 pentru un post de maistru, dar nu vreau sa-l accept.
Ce pot sa fac?
Inspectoratul face ce vrea cu posturile.
Nu conteaza ce nota iei, ot pe maistru ajungi, pentru ca teoria trebuie sa o ia doamnele si domnii favoriti sistemului. cei cu note mai mari sa stea pe maistri pana se satura si ies din sintem.
Am facut deja un memoriu la Minister si asteptam si eu si inspectorul din minister raspunsul ISJ. (Nici dansului nu i pare normal sa apara norme asa din senin)
M-am gandit sa fac memoriu si la ITM si la Consiliul national Impotriva discriminarii.
Poate ar trebui sa actionez ISJ in judecata. Dar aici la Galati liderul de sindicat mi-a spus ca nu castig impotriva ISJ, ca a mai patit.
Am citit ca trebuie sesizat Parchetul., DNA.
Ce sa fac?
Ce acte ii trebuie?
Imi trebuie avocat?
Ce viata voi mai avea eu in sistemul de invatamant Galatean?
Va inteleg situatia dificila in care va aflati,dar din nefericire pentru dvs,toate cele relatate,trebuie dovedita cu probe pentru ca orice sesizare sa fie luata in seama.
Cred ca ar fi bine daca ati putea sa ajungeti la Bucuresti cu un memoriu,cu care sa incercati sa intrati in audienta chiar la ministru.
Dumneavoastra ati obtinut la concurs un post cu un anumit cod. Pe acela ati primit repartitia. Daca situatia reala nu corespunde cu repartitia dv, primul pas era sa depuneti memoriu la ISJ si, daca nu se rezolva favorabil, trebuia sa dati in judecata scoala si ISJ dupa 30 de zile de la inregistrarea memoriului. Refuzul dv. de a mai profesa nu va ajuta, nu mai obliga MECTS sa rezolve situatia.
Luati legatura cu un avocat, poate va lamureste mai bine, dar eu nu vad acum decat posibilitatea de suplinire si din nou concurs, vara viitoare. Chiar daca sesizati Parchetul, se aduc si probe, sunt sanctionati cei vinovati, refuzul dv. ramane si produce efecte: postul nu vad cum l-ati recupera prin aceasta actiune.
Vreau sa spun ca, in acest moment nu mai aveti statutul de titular.
... dar, in situatia aceasta, si eu as sesiza parchetul ... faptul ca orele exista, postul a avut o anumita titulatura... sunt probe.
Eu nu inteleg un lucru: de ce nu cereti sfatul unui avocat inainte de a lua decizii care privesc drepturile castigate?!