avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Reclamatie ITM ilegalitati directoare scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Reclamatie ITM ilegalitati directoare scoala

Sunt lider de sindicat la o scoala din mediul rural si am descoperit impreuna cu colegele mele ca directoarea si-a angajat cu norma intreaga in perioada de vara, prietenul pe o perioada de trei luni, desi postul de ingrijitor aprobat de Inspectoratul scolar era deja ocupat . Precizez ca cel de-al doilea angajat nu apare in revisal pentru perioada in care a lucrat, iar la deducerea personala apare suma de 540 lei in situatia in care acesta nu avea si nici nu are in intretinere vreo persoana.Precizez ca directoarea scolii ocupa si postul de secretar cu o jumatate de norma. Putem pune o sesizare colectiva la ITM ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 27 Decembrie 2013
Puteti depune o sesizare la ITM , dar in acelas timp sesizati si forurile superioare - ISJ si MInisterul Educatiei.
Sindicatul a depus un memoriu la ISJ acum o luna, dar nu am primit nici un raspuns.Mai mult, atunci cand a venit inspectorul la scoala, nu a facut altceva decat sa ne ,,traga de urechi " pentru ca am avut curajul sa facem reclamatie.
Consider ca nu doar la ITM, ci si la Finante, la Primarie si chiar la Minister. Postul este bugetat din finantarea de baza, via Minister- CL. ISJ-ul nu va face nimic contra directorilor pe care i-a numit, pe criteriu de partid si/sau contributie la binele partidului.
Mie imi pare un motiv de a sesiza si Parchetul, doar apar falsuri in acte publice... Depinde cat "va tine cureaua", ca pot sa va blagosloveasca cu niste brigazi de numa-numa'!
In orice caz, functia de director este incompatibila cu cea de secretar, insa nu ma mai mira nimic.

Raspunsul in scris l-ati primit? Sindicatul poate actiona ISJ in contencios administrativ pentru refuzul de a raspunde unei cereri. Cred ca stie liderul judetean ce are de facut. Mai bine cereti-i sa va asigure sprijin in tot ce faceti contra directoarei, ca lui n-are ce-i face ISJ-ul.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
elena138, utilizator
Joi se implinesc 30 de zile de cand s-a depus sesizarea la ISJ.oricum dupa cum a fost facuta ancheta (daca se poate numi asa) nu cred sa trimita vreun raspuns. Cel care a fost trimis de inspectorat a fost mai preocupat sa afle cum de am avut curajul sa reclamam un director, nicidecum de cercetarea celor sesizate.
Cel care a fost trimis de inspectorat a fost mai preocupat sa afle cum de am avut curajul sa reclamam un director, nicidecum de cercetarea celor sesizate.

Pai da, ca traim in epoca lui "yes, man", cand unul zice, iar restul ii pupa papucul. Normal ca a fost interesat, doar se merge pe tacere si executie, de parca ar fi venit careva cu scoala de la mamica lui... Am auzit si justificare de felul "Cine nu produce dispare..." Adica?! :O Si ascultatorii (toti cu pretentii): "Da, domnule! Asa e, asta e viitorul!!!"
Revenind la sesizare, asteptati sa treaca maximul de 45 si apoi va puteti adresa instantei. Reveniti aici si mai vedem ce e de facut.

Alte discuții în legătură

Posturi dosite la isj galati date in septembrie dupa repartizarea celor cu note mari marianmarian01 marianmarian01 Am dat examen de titularizare in Galati pe Alimentatie publica. Am obtinut nota 7,1. Am fost repartizata pe invatamant special norma de teorie. La scoala ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca- stricarea imaginii și a reputației maria_magdalena maria_magdalena Buna ziua!!! Sunt angajată în sitemul de învățământ și în cele 3 luni de zile ale anului școlar 2011-2012, am fost agresata verbal (pe ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara : mustrare scrisa ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit vineri sanctiunea disciplinara . Toate presupusele abateri disciplinare ori sunt interpretate gresit ori nu exista . Acum este ... (vezi toată discuția)