avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparator de buna credinta

O sora a bunicului meu de mama ce nu a avut copii a detinut in Bucuresti o casa si un apartament.Bunuri obtinute din munca de farmacist si din vanzarea cotei sale de terenuri ce i-a revenit prin testament de la tatal sau.A fost nationalizata in 1950 .Apartamentul i-a fost luat, iar in casa a ramas chiriasa pana la decesul survenit cu peste 30 de ani in urma.Au devenit in casa sa chiriasa ca si unii dintre fratii sai pe care ea ii gazduia.O data cu moartea acestora spatiul locativ a trimis mai multi chiriasi care s-au perindat si cu care ea s-a inteles.Cu ultimii chiriasi a avut mari probleme.Cautand sa o evacueze au sicanat-o in toate felurile.Inclusiv au batut-o.Ea a reclamat la Organizatia locala de partid si dupa ce a obtinut un certificat medico-legal pentru vatamare corporala i-a actionat in instanta obtinand castig de cauza ; familia violenta fiind amendata de catre instanta de judecata. Chiriasii violenti au facut recurs.In acutul de recurs ei afirma negru pe alb in doua randuri faptul ca se judeca cu fosta proprietara a imobilului. Matusa a murit.A venit revolutia.A venit legea 112.Chiriasi buclucasi au cumparat imobilul si au devenit proprietari.Eu am inceput sa caut documentele de proprietate , de deces ale matusii.Le-am gasit cu mare greutate dupa lungi ani de cercetare prin arhive.Mi-a mai trebuit un an numai ca sa dezbat succesiunea si sa pot obtine certificat de mostenitor al acestei matusi.Am revendicat imobilul cu legea 10.
Intrebarea mea este:In conditiile in care exista mai multe documente :certificat medico-legal, sentinte judecatoresti, si recursuri,inclusiv documente PCR din care rezulta faptul ca acei achiriasi recunosteau ca se judeca cu fosta proprietara a imobilului, mai pot fi ei astazi considerati ,, cumparatori de buna credinta''.(atata timp cat ei stiau ca au cumparat casa nationalizata a matusii mele .? Pot eu, si in ce conditii deschide actiune de anulare a actului lor de vanzare cumparare de la statul roman si obtine imobilul si terenul in natura?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:41, 26 Ianuarie 2008
Termenul de depunere a cererilor de retrocedare in temeiul Legii 10 s-a incheiat de mult.

Iar chiriasii raman cumparatori de buna credinta, deoarece la data cand au depus cererea de cumparare a imobilului nu era depusa nici o cerere de retrocedare.
ar trebui sa incerci cu un avocat sa faci o actiune in revendicare....sau vezi poate ai noroc si nu s-au inscris inca in CF....trebuie sa mai lupti ...cine stie? :D mult noroc....desi termenul ala de la legea 10 s-a cam scurs de vreo 2,3 ani
Bravo carmi ai fost si tu pe felie ;)
Intr-adevar nu mai ai sanse de reusita, deocamdata, nu se stie ce legi mai apar in viitoarea legislatura.
Cum spunea cineva Speranta e cea mai perversa partenera. Te inseala mereu si tu tot crezi in ea :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)