avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caini maidanezi introdusi in scarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caini maidanezi introdusi in scarea blocului

Buna ziua!
In calitate de Presedinte al Ascociatiei de Proprietari am si eu cateva nelamuriri!
Foarte multi vecini sunt nemultumiti ca unii dintre ei introduc cainii comunitari in scara blocului si dorm la acestia la usa si le dau de mancare.
Asi vrea sa stiu daca in Adunarea Generala sau prin Membrii Comitetului Executiv se poate promulga o hotarare prin care proprietarii care tin cainii comunitari in scare blocului (in dreptul usii loc) si ii hranesc, pot fi pusi la plata intretinerii cu acesti maidanezi. (plata reprezentand suna de 100RON, bani care se vor duce in cotul Asociatiei).
Intrebare: Este Legal?
Am facut nenumarate adrese la cei de la A.S.P.A. si nu am rezolvat nimic.... Nu stiu de ce mai functioneaza aceasta intitutie!
Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand.
Cel mai recent răspuns: andrei2013 , utilizator 20:19, 14 Ianuarie 2013
Nu ,nu este legal
Prevederile in vigoare prevad impunerea la plata a persoanelor
Justificarea invocata ,respectiv introducerea la plata pentru caini este discriminatorie in conditiile in care omul ,strange pe langa el,pisici,soareci,veverite,papapgali,iguane si alte necuvantatoare
Instantele de judecata,investite sa solutioneze plangeri avand ca obiect impunerea la plata de cote consum aferente anumale de companie ,au fost respinse
@vasile_marian,
Sunt asociatii de proprietari unde s-a luat hotararea in adunarea generala ca fiecare proprietar care detine caini sa plateasca o suma (de obicei 5 lei/luna). Dar aceasta hotarare se refera la cainii tinuti in casa, in apartament si nu in holul comunsau in casa scarii. Maidanezii trebuie sa stea pe maidan si nu in bloc. Puteti sa apelati la primarie unde este posibil sa gasiti chiar o hotarare a Consiliului local care interzice cresterea animalelor in blocurile de locuinte.
Asadar dati cainii afar din bloc. Daca se opun unii proprietari sesizati primaria si
sesizati DSP (directia de sanatate publica). Gasiti adresele pe internet si trimiteti sesizarea cu toate datele, pe email.
Pentru indepartarea cainilor folositi otet sau amoniac. Functioneaza garantat dar trebuie sa fiti perseverenti.
Un bidon de 5L de otet costa 7 lei in supermarket. Irita cainii si enerveaza la culme babele!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului si care sunt agresivi uneori? Am inteles ca exista legislatie care ii ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, foarte zgomotos mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana BUNA ZIUA TUTUROR!DE CEVA TIMP VECINUL MEU DE DEASUPRA SI-A CUMPARAT UN CAINE,MAI EXACT UN PUI DE AMSTAFF SAU CEVA DE GENUL.OAMENII,ADICA EL SI SOTIA LUI ... (vezi toată discuția)