avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constestare tardiva certificat mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constestare tardiva certificat mostenire

in urma cu 7ani matusa mea(sora tatalui meu) a murit lasand un testament care avea beneficiar unic pe nepoata mea(fiica surorii mele). La momentul incheierii testamentului si al decesului matusii nu eram in tara. Am luat de bun cuvantul surorii mele si am acceptat aceasta stare deja infaputuita. Mostenirea lasata era un apartament cu 2 camere si 5000mp de teren primit ca retrocedare in timpul lipsei mele din tara. Acum 2 ani nepoata mea a inceput procedura inscrierii in cadastru a terenului. Nici in acea perioada nu am fost in tara astfel incat am trimis acasa procuri notariale incheiate la consulat ca sunt de acord cu impartirea terenului conform testamentului. La intoarcerea in tara mi s-a atras atentia ca in Romania testamentul nu este recunoscut ca document oficial si ca pot contesta testamentul la tribunal. Intrebarile mele sunt:
1. este testamentul valabil in Romania?
2. pot contesta testamentul daca am trimis deja procuri semnate ca fiind de acord cu impartirea terenului si implicit mostenirea aparatamentului ?
Nu vreau sa ma lupt cu morile de vant dar nici sa nu pierd un drept pentru copiii mei( daca acest drept exista si de fapt si de drept)
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adelaistrati , utilizator 10:00, 27 Octombrie 2010
Nu ati mentionat ce tip de testament era si unde a fost intocmit de spuneti ca in Romania nu ar fi valabil?!

Oricum, nu aveti nici o calitate sa atacati nici un testament al matusii. Daca ar fi avut copii sau sot, doar acestia ar fi putut ataca un eventual testament care le-ar fi prejudiciat. Pe langa asta, s-a implinit si termenul de prescriptie, nu ca ar mai conta.

Multumesc pentru raspuns;testamentul a fost facut in Romania. Care a fost termenul in care s-ar fi putut contesta testamentul? Multumesc inca odata. Sper sa ma lamuresc sa nu ma fac de ras degeaba!:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara. amenintari. bodo gabriella bodo gabriella Mama mea a avut grija de o matusa din partea tatalui meu care nu a avut nici un copil( asa a ajus sa aiba mama mea grija de ea s-a atasat mult de familia ... (vezi toată discuția)