avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme grave in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme grave in familie

am 16 ani, tata m-a batut si m-a gonit de acasa, mama a vorbit cu sora tatalui meu care ma gazduieste. Mama are grija de mine dar a trebuit sa ramana acasa pentru ca este de fapt casa in care s-a nascut si bunicii mei sant bolnavi. este terorizata, batuta si amenintata de tata, iar resursele ei financiare sant din ce in ce mai reduse. Casa noastra este dobandita prin C-V de la bunici in timpul casatoriei parintilor mei. Tata spune ca o omoara daca nu face ca el. Ea ar vrea sa fuga de acasa dar ii este teama pentru cei dragi. Pe mine incearca sa ma tina cat mai departe de stresul provocat de tata. Din toti prietenii ei nici unul nu ar putea sa fie martor, chiar daca stiu si unii chiar au vazut ce s-a intamplat, deoarece le-ar putea face rau in nebunia lui. Poate cineva sa ne dea sfaturi in legatura cu aceasta situatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 13:51, 21 Octombrie 2010
Sesizati oficial problemele cu care va confruntati la organele de politie ,precizand drept martor persoana care va gazdueste
Ar fi bine daca ai putea face rost de un certificat medico legal care sa ateste urmele bataii pe care tatal tau ti-a aplicat-o, bineinteles, daca sunt astfel de urme. Apoi sa mergi la politie si sa faci plangere pt infractiunea prevazuta de art 180, al 1 ind 1 sau 2 ind 1, in functie de nr zile de ingrijiri medicale si sa ceri si aplicarea dispozitiilor art 118 ind 1 din Codul penal.
Va trebui sa ai dovezi, respectiv martori.
Uneori partile implicate stiu mai bine de ce este in stare agresorul si pot aprecia asupra consecintelor ce le va avea o astfel de plangere si la ce fel de comportament il va determina pe acesta.
Intr-adevar, casa este bun comun al ambilor parinti. Daca gasiti o solutie de a va pune la adapost o perioada, mama ar putea divorta si ar solicita partajul si atribuirea locuintei, dar cu despagubirea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ancanet ancanet Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema! Fratele meu traieste in concubinaj cu o femeie, in urma caruia s-a nascut un copil, care la ora ... (vezi toată discuția)
Bataie, posibil divort, copii majori mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Am 24 ani, o sora de 20 ani. Parintii mei nu au avut o casnicie prea fericita. Eu sunt casatorita, dar in divort, m-am intors la parintii mei acasa ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)