Tatal meu s-a recasatorit .Doamna respectiva avea la randul ei un baiat
dintr-o casatorie anterioara.In timpul mariajului, cei doi soti au cumparat o
casa. In urma decesului tatalui meu , sotia sa s-a recasatorit cu o persoana
"X" .Dupa sase ani de casatorie doamna a decedat.Persoana "X" in calitate
actuala de sot supravietuitor are vre-un drept de mostenire asupra casei la
a carei cumparare nu a avut nici o contributie? Care ar fi cotele ce ne
revin mie si fiului decedatei (eventual si cota ce ar reveni sotului
supravietuitor)?Va multumesc anticipat.Cu stima,Sasu L
woooosh ...si eu care speram ca am skapat de matematica :)) :(( cand am venit la drept nu mi-a zis nimeni ca la succesiuni te joci cu fractii :)) ...sa dam cezarului ce e al cezarului ...:P
Stimati prieteni,
va multumesc f. mult pt. amabilitatea de a-mi raspunde. Copilul decedatei nu a fost infiat de tatal meu, eu fiind singura lui descendenta. Cum ramane insa cu sotul supravietuitor care nu a avut nici o contributie la cumpararea casei, intrucat unii juristi pe care i-am consultat,sustin ca acesta nu ar avea vre-un drept asupra bunului cumparat anterior casatoriei?
Astept cu nerabdare parerea dvs.
Cu toata consideratia,
Lidia Sasu
El are drept de mostenire din cota sotiei. Nu e o contributie proprie, tot asa cum tu nu ai contribuit la casa dar mostenesti din ea. Sotul ei X si copilul mostenesc din cele 5/8 mentionate anterior ca fiind ale sotiei.
Succesiune
lolyy
as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune.
mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Are vre-un drept?
danut74
Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)