avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negocieri colective + concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negocieri colective + concedieri

Daca ne aflam in cursul negocierilor colective, unitatea poate face concedieri?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 11:39, 26 Octombrie 2010
legislatia muncii nu prevede nimic in acest sens deci se pot face concedieri
top dan a scris:

legislatia muncii nu prevede nimic in acest sens deci se pot face concedieri

Daca este asa, cum putem interpreta : CCMUNN?

Art. 5.
(3) Părţile convin ca în perioada negocierilor, atât în cazul în care se fac modificări, cât şi în cazul denunţării contractului, la nivelurile de negociere să nu declanşeze greve, iar la nivel de unitate sau grup de unităţi să nu se efectueze concedieri din motive neimputabile salariaţilor.
Este posibil ca prevederile din CCM pe unitate sa fi fost diferite de cele din CCMUN.In cazul acesta ce s-ar mai putea face,daca ai semnat un Act Aditional la CIM si practic ai fost de acord cu prevederile din CCM pe unitate?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Prevederile actelor aditionale la CIM care contin clauze minime sub CCM pe unitate sunt lovite de nulitate.
Tot asa si prevederile CCM la nivel de unitate care contin clauze minime sub CCMUNN sunt lovite de nulitate.
Nu am inteles ce legatura are cu subiectul postat de mine mai ales ca noi nu am avut niciodata CCM la nivel de unitate.
Daca spuneti ca nu aveati CCM pe unitate ,atunci se aplicau automat prevederile CCMUNN si unitatea nu trebuia sa faca concedieri.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator

Alte discuții în legătură

O clauza introdusa in cim poate anula... cora_d cora_d Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu un raspuns : O clauza introdusa in CIM, poate anula articole din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National, atata ... (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului colectiv de munca leuca.mihaela leuca.mihaela Sunt angajata in cadrul unei firme pe ramura de constructii. Avand in vedere criza financiara, s-a hotarat modificarea ... (vezi toată discuția)
Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)