avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negocieri colective + concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negocieri colective + concedieri

Daca ne aflam in cursul negocierilor colective, unitatea poate face concedieri?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 11:39, 26 Octombrie 2010
Iulia-ana a scris:

E adevarat ca sunt aceste prevederi neconforme sunt lovite de nulitate,poate nici n-ar trebui sa ceri nulitatea lor ca este evident,dar si modificarea CIM-ului fara acordul ambelor parti e lovita de nulitate si in practica nu s-a intamplat asa.

P.S.Grozav look!

Mie mi se pare ca atunci cand instanta se pronunta intr-un proces cu schimbarea unilaterala a clauzelor (locul muncii,felul muncii ..chiar si salariu) CIM-lui in favoarea angajatorului, este partasa la condamnarea la munca silnica.
Atata timp cat angajatul refuza un loc de munca hotarat unilateral de angajator, este clar ca miroase a razbunare-condamnare.
Aceasta situatie nu ar trebui sa ajunga in instanta chiar cu riscul de a-i da angajatorului alta posibilitate de se lipsi de angajat.
Este o simpla parere a unuia care a fost direct implicat si care a trait senzatia ca a fost condamnat fara vina .
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator

Totusi,ce s-a intamplat cu acele concedieri din timpul negocierilor?

Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Chiar nu ma poate ajuta nimeni sa-mi spuna ce-i de facut?
concedierile pot fii contestate in instanta ... cu un aparator inteligent se castiga intrucat art. 76 c. mun. ne vorbeste de " procedura concedierii "!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O clauza introdusa in cim poate anula... cora_d cora_d Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu un raspuns : O clauza introdusa in CIM, poate anula articole din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National, atata ... (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului colectiv de munca leuca.mihaela leuca.mihaela Sunt angajata in cadrul unei firme pe ramura de constructii. Avand in vedere criza financiara, s-a hotarat modificarea ... (vezi toată discuția)
Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)