avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere proces civil

Buna, ce se poate face in cazul in care se pierde un proces civil prin care se cere pretentii in valoare de 16.000 euro si cheltuieli de judecata?

Ma refer in cazul in care nu se poate plati aceasta suma, se face executare silita?
Este caz de inchisoare daca nu se plateste?
Ce poate sa faca, poate sa ia din bunuri? Iar in cazul in care paratul nu are nici o proprietate?
Cel mai recent răspuns: vali_ned , utilizator 21:12, 22 Octombrie 2010
hotararea se pune in executare dupa ce devine definitiva si irevocabila prin neapelare/nerecurare
Da se poate trece la executare silita.Daca nu exista bunuri imobile se trece la executarea bunurilor mobile, proprire pe veniturile realizate .
in mod cert daca nu se va achita suma se va trece la executarea silita.
ok, si in cazul in care nu exista nimic pt a fi executat?
este caz de puscarie?
daca nu sunt bunuri care pot face obiectul executarii, e pierderea celui care are de recuperat suma.

Alte discuții în legătură

Partaj- executare ionut c ionut c Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca ancuta31 ancuta31 Buna ziua. Am castigat un litigiu de munca printr-o hotarare judecatoreasca, urmand ca fostii angajatori sa imi restituie salariile restante.Au trecut 3 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoareasca fara punere in posesie matei777 matei777 As dori sa stiu daca acum 20 de ani, a fost data o hotarare judecatoareasca definitiva prin nerecurare, insa, fara punere in posesie, ce se intampla? Acea ... (vezi toată discuția)