avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CUM SE PUNE IN APLICARE LITERA LEGII IN CAZUL ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CUM SE PUNE IN APLICARE LITERA LEGII IN CAZUL TULBURARII DE POSESIE

VREAU SA STIU DACA FAPTA CONSTITUIE PERICOL PUBLIC SI SE IMPUNE RETINEREA INVINUITULUI
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:13, 21 Octombrie 2010
Aveti actiune penala...daca sunt indeplinite criteriile:

Art. 254 Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, prin violenta sau amenintare, ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.
(2) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
Cam orice infractiune constituie pericol public, fiindca prin comiterea ei sunt lezate anumite valori sociale ocrotite de lege.Cazurile in care se dispune retinerea sau arestarea preventiva a invinuitului sau inculpatului sunt prevazute in art. 148 din Codul de proc. pen.
Daca procurorul va considera ca este incident vreunul dintre cazurile respective, va putea dispune aceasta masura preventiva. sa zicem ca fapta intruneste elementele alin. 2 al art. 220, varianta agravanta .periculozitatea faptuitorului poate fi mai mare in acest caz , fiindca el comite fapta ptin violenta sau /si amenintare.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
Infractiunea de tulburare de posesie este o infractiune contra patrimoniului , deci nu contra persoanei , fapt pentru care starea de pericol creata este mult mai mica. Asadar, in mai putine cuvinte , nu se impune retinerea faptuitorului!!!
sa nu confundam tulburarea de posesie cu intrarea prin efractie. de regula este o cauza civila, ca sa devina penala si mai ales ca procurorul sa constituie dosar penal trebuie intrunite circumstante grave. deci investiti sentinta cu titlu executoriu ( in cazul in care aveti deja o sentinta) si procedati in consecinta, politia este obligata sa vina. daca asteptati sa rezolvati cu o plangere penala... aveti de asteptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați - am fost reținut 24 h în urma unui scandal, deși sunt la prima abatere marian22224 marian22224 buna ziua, in urma cu 2 saptamani, am fost implicat intr-un scandal intr-un local public deoarece am intervenit pt o persoana care era agresata de mai multi ... (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu percheziția informatică ContSters396991 ContSters396991 Este obligatorie reținerea pc-ului/laptop-ului pentru efectuarea percheziției informatice? Se poate dispune expertizarea psihiatrică a unei persoane ... (vezi toată discuția)