avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusire bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusire bunuri

Am o problema la servici din care superiorii nu stiu sa ne ofere un raspuns concret si ne plimba cu vorba.Ne "acuza" de insusire de bunuri temporare desi eu si colegii mei nu am facut nimic altceva decat sa scriem pe anumite chitante publice date calendaristice diferite diferenta de 2-3 zile.Ne incadram cu adevarat la acuzatii sau nu au nici o legatura cu faptele noastre.Precizez ca totul sa facut cu stirea sefilor imediat urmatori erarhic.Nu ne-am insusit bani sau alte valori.Nu am facut decat sa scriem date diferite in aceste chitante.Avem nevoie de ajutorul dumneavoastra.Va multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 23 Octombrie 2010
ati oferit prea putine informatii - poate fi o infractiune de fals material in inscrisuri ?
si ce infractiuni vi se imputa? furt, inselaciune, delapidare?
Daca inscrierea altor date decat cle reale s-a facut cu intentie in scopul obtinerii anumitor rezultate, atunci este vorba de infractiune de fals pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face din oficiu, indiferent daca sefii va iarta sau nu.
Schimbarea datelor sau inserarea unora fictive la ce fel de consecinte a dat nastere ?
Trebuie explicatii suplimentare cu privire la cele intamplate pentru a primi un raspuns cat mai eficient si care sa va fie de real folos
Imi cer scuze pentru putinele informatii oferite.Situatia la ora actuala sta in felul urmator--in ultimul an la cerinta sefilor nostri eu impreuna cu alti 4 colegi ai mei(lucram in domeniul public) am taiat chitante zilnic la firma la care lucram dar decontarea o faceam la sfarsit de saptamana.Nimeni nu a oprit si nu a beneficiat nici macar de un leu din acesti bani incasati doar ca pe chitante apare o data iar pe foaia de decontare o alta data.In urma unui control de "rutina" aceste modificari au iesit in evidenta.Singura noastra greseala este ca ar fi trebuit sa decontam zilnic si nu la sfarit de saptamana.Nu suntem acuzati decat de "insusire de valori temporara".Este o acuzatie reala sau nu.Nimeni din conducere nu ne spune ce ne asteapta sau la ce sa ne asteptam.Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile? Axe25 Axe25 Am lucrat ca agent de vanzari la o firma,si am falsificat niste chitante,eu incasam o suma de bani la clieti le dade am chitanta cu suma reala dar pe chitanta ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare! MasterCata MasterCata buna ziua, am fost agent vanzari, mi-am insusit 90000 ron, pe care nu i-am depus la caserie si nici chitantele, dupa 2 ani mi-au cerut chitantierul si au ... (vezi toată discuția)
Lipsa in caserie georgianaE georgianaE buna numele meu este Georgiana si am lucrat la o firma de distributie lactate pe postul de facturista raspundeam de incasari,de casa si am inceput sa ii dau ... (vezi toată discuția)