Am un debitor, carenu mai vrea sa plateasca marfa cumparata de la noi. A inchis magazinul, si a disparut. Am bilet la ordin investit, dar mi-e teama ca merg la executor si mai platesc degeaba.
Firma inca apare la registru comertului, dar sediul respectiv era luat in chirie, si a disparut, nu-l mai pot gasi.
Am auzit insa, ca are ceva bunuri pe persoana fizica.
Cum pot atrage raspunderea administratorului, fara sa cer insolventa, ca suma nu e chiar asa mare?
Nu puteti atrage rapunderea administratorului decat dupa parcurgerea intregii proceduri a insolventei: admiterea creantei, deschiderea procedurii insolv, inchiderea procedurii daca nu exista bunuri in patrimoniul firmei pe care sa le execute lichidatorul judiciar si inchiderea procedurii.
Abia dupa toate astea, se poate cere atragerea raspunderii admin. si asta daca admite instanta ca acesta ar fi facut cu intentie fapte de a ajunge firma in insolventa, adica sa exista legatura de cauzalitate.
Cereti la judecatoria de sector unde are sediul firma, pe somatie de plata - daca aveti fact. stampilata de debitor sau pe drept comun. E primul pas.
Si oricum, pentru insolventa va trebuie un debit minim de 45.000 lei.
da, dar am deja BO investit, pentru asta nu-mi mai trebuie somatie de plata...oricum i-am trimis o chemare la conciliere, dar s-a intors inapoi, n-a primit-o nimeni.
Urgent ce fac???
OANA GORAN
am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde.
fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin ... (vezi toată discuția)