avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de deschidere a procedurii insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de deschidere a procedurii insolventei

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am primit un BO de la un debitor, s-a refuzat la plata de catre banca trasa, l-am investit cu formula executorie, apoi m-am adresat unui executor care nu a putut recupera debitul pt. ca debitorul nu are bunuri urmaribile (spune executorul) trimitand-mi in acest sens un proces verbal de insolvabilitate.
Va rog sa-mi spuneti daca are rost sa cer deschiderea procedurii insolventei. Mentionez faptul ca valoare Bo este de peste 30.000lei..
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Doinab , utilizator 09:06, 22 Iunie 2010
ar fi util sa epuizati toate caile legale de executare silita sau sa apelati la mediere... daca acestea nu va sunt utile deschideti procedura de insolventa...
Va multumec pentru raspuns!
Credeti ca ca daca nu are bunuri urmaribile (asa cum spune executorul) ma ajuta la ceva cererea de deschidere a procedurii insolventei?
DA
deoarece numai aici se poate atrage raspunderea patrimoniala personala a persoanelor vinovate de insolventa
Va multumesc FRUMOS!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un debitor, carenu mai vrea sa plateasca marfa cumparata de la noi. A inchis magazinul, si a disparut. Am bilet la ordin investit, dar mi-e ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante bubu.g bubu.g Am de recuperat o suma de bani de la o societate comerciala: am avut un BO, l am investit, am procedat la executare silita prin executor, nu am rezolvat nimic: ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)