avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare creante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare creante

Am de recuperat o suma de bani de la o societate comerciala: am avut un BO, l am investit, am procedat la executare silita prin executor, nu am rezolvat nimic: a inchis toate magazinele care le avea,alte bunuri pe firma nu are;ce mai pot face;multumesc
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 15:51, 8 August 2009
Daca suma este suficient de mare, puteti solicita deschiderea procedurii insolventei si declararea falimentului. in cadrul acestei proceduri puteti solicita tragerea la raspundere a administratorului societatii respective. totusi trebuie sa aveti in vedere ca aceasta procedura dureaza destul de mult, iar instanta dispune destul de rar atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului societatii. merita insa incercat, pentru costurile destul de scazute.
Creanta trebuie sa fie de minim 30.000 lei (dupa ultima modificare a Leg.85/2006) daca da, poate cum bine a spus colegul in mesajul anterior costurile nu sunt mari si poate a facut debitorul vanzarii frauduloase in ultimii 3 ani anteriori deschiderii proceduri insolventei (daca o deschideti dv.aceasta procedura)
Alte solutii nu prea sunt...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Insolventa faliment rica_camelia rica_camelia am avut un srl pina in 2010 la data de 31 aprilie l-am vindut cu tot cu datorii de 35000 ron iar pe la sfirsitul anului am primit hirtie de la tribunal prin ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)