S-a hotarat la noi la bloc sa se plateasca 40 de lei pe luna timp de 5sau 6 luni fondul de reparatii pentru a repara subsolul ,eu nu mai locuiesc acolo,sta doar mama care este pensionara si mi se pare o suma foarte mare si pentru mine,se poate contesta decizia asta.Administratorul mi-a spus ca el nu are nici o vina ca asa s-a hotarat in marea adunare generala.multumesc
Si daca marea adunare hotaraste sa dau 100 de lei pe luna ca vor ei sa monteze plasme pe coridoarele blocului eu trebuie sa actionez asociatia in judecata sau sa le platesc banii??
Supararea pe vecini va duce la comparatii neinspirate.
Hotararea luata in adunarea generala pentru efectuarea repartiilor este luata in conformitate cu legea 230/2007 si HG 1588/2007. In aceste reglementari se prevede obligativitatea proprietarilor sa contribuie la intretinerea si reparatia partilor comune si a instalatiilor comune. Este o prevedere clara, legala.
De-abia daca in adunarea generala s-ar fi hotarat ceva de genul "plasme pe coridoarele blocului", aveati de ce sa va suparati, pentru ca asa ceva nu prevede legea si obtineati usor anularea hotararii in instanta.
Asa ca discutati cu presedintele asociatiei si soliciatati, ca pentru apartamentul dumneavoastra sa faca o esalonare a acestei contributii, pe o perioada mai lunga sa o puteti suporta.
Daca nu, o sa platiti cat o sa puteti, o sa va mai calculeze penalizari...