Am o problema de care m-am dumirit astazi dupa sfatul unui contabil.
Am un PFA pe norma de venit care a incasat in 2009 mai mult decat trebuia fata de plafon cu aproximativ 10000 RON. Nu m-am inscris ca platitor de TVA si am mers mai departe. Am crezut ca se calculeaza 35000 Euro luandu-se cursul de la data emiterii facturii. Astazi am aflat ca se ia cursul de la data aderarii Romaniei in UE.
Acum as dori sa anulez o factura astfel incat sa scad sub plafon sa nu platesc penalizari si asa mai departe.
E posibil daca ma inteleg cu clientul sa anuleze factura si eu sa o anulez de asemenea si sa trec sub plafon? Ce s-ar intampla in cadrul unui control?
Ce ma sfatuiti sa fac?
---
Firma care a platit factura a fost pe minus 20000 anul trecut. Daca anuleaza factura ar ramane pe minus 10000. Banuiesc ca trebuie sa faca declaratii rectificative. Aveti idee daca va trebui acea firma sa plateasca penalizari pentru aceste declaratii rectificative daca firma ramane tot pe minus?
operaţiunile rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform ...
----
cifra de afaceri reprezinta servicii informatice prestate in strainatate in buna parte. Cumva extrasul de mai sus ma exonereaza de calculul sumelor aferente perioadei de deplasare. PFA-ul a fost insa subcontractat de o firma din Romania.