avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fumatul pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fumatul pe casa scarii

pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:37, 4 Martie 2015
Dar ce facem atunci cand nu exista bun simt si educatie? Tocmai din aceste motive stramosii nostri "dupa ce s-au organizat in ginte" au inventat si legea, pentru ca cei care se abat de conduita grupului sa poata fi pedepsiti. Avem o lege (349) care spune clar ca este interzis fumatul in spatiile publice inchise, iar locurile pentru fumat trebuiesc special amenajate (cu ventilatie, extinctoare s.a.). Mai mult, coloanele noi de gaz sunt instalate in casa scarii. Nu cred ca o asociatie de bloc are atata indepententa administrativa incat sa nu se suppuna legilor in vigoare. Din punctul meu de vedere cred ca actualul Inspectorat al Situatiilor de Urgenta (pompierii) are jurisdictie pentru controlul si aplicarea legii in aceste situatii.
Uite solutia perfecta. Cand mai fumeaza vreun pustan pe holul blocului, dati telefon sa vina pompierii cu tulumba sa ii stinga aluia tigara si sa ii dea si o amenda. Sa ne anuntati si pe noi de rezultat.
La noi nu se respecta legea in privinta fumatului in alte locuri publice (restaurante, spitale etc) si vreti sa vina cineva sa ia masuri in holul blocului?
Sunt nefumator si ma deranjeaza foarte tare fumatul pe langa mine. De fiecare data cand am luat atitudine m-am ales doar cu "noi prieteni" si cu frigiderul plin. Pentru ca asta este tara asta, plina de nesimtiti.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
Bloc Expert, Administrator imobile
:) bun deci solutiile ar fi ori sa acceptam toate injuriile, calomniile si alte neplaceri provocate de semenii nostri, ori sa ne mutam intr-alt loc unde oamenii sunt mai civilizati.
Este adevarat ca traim intr-o tara in care mai toata lumea sfideaza legea, nu doar bunul simt (inclusiv alesii nostri) dar eu sunt un idealist si vreau sa cred ca inca se mai poate schimba ceva, evident in cadrul legal, si sa nu fim marginalizati noi care respectam regulile si legile societatii.
Si eu am aceeasi problema! Pe laga o alta problema cu vecinul de deasupra, care refuza sa mi repare scurgerea si mi strica tavanul progresiv..
Nu mi se pare normal sa suport viciile altora...si nu vorbesc in necunoastinta de cauza, pentru ca si eu am fumat dar mi am asumat la vremea respectiva viciul si nu am iesit pe scara blocului sa fumez, ca sa mi pastrez prospetimea casei mele. Si asa cum eu nu gatesc pe scara blocului nu mi se pare normal ca vecinii mei sa ma afume constant. Si nu cred ca nu are cum sa nu existe cadru legal pentru situatiile de genul asta... ajung sa ma gandesc sa ma mut din tara pentru ca simt de multe ori ca ma lupt cu morile de vant. si nu vrea sa ajung peste 30 ani, o persoana obosita de repetatele incercari de civilizare a unor oameni care vor sa tranziteze spatiul Schengen, fara o educatie primara!
In afara de problema fumatului - care, sa fim seriosi, exista peste tot la noi, dar care trebuie rezolvata numai pe cai legale, pornind de la noi din asociatie si apoi apeland la lege, doresc sa-mi exprim punctul de vedere cu privire la refuzul vecinului utilizatorului hedonista care refuza sa-si repare scurgerea (este scurgerea din apartamentul sau, nu scurgerea dvs.).
Trebuie sa notificati in scris as. prop. despre aceasta problema si sunt convins ca o sa va ajute.
Dupa remediere, faceti reparatiile tavanului si incercati o polita de asigurare si chiar il anuntati pe vecin despre aceasta chestie. Mai departe nu mai zic nimic deoarece orice stricaciune provocata din cauza vecinului va fi rezolvata de firma de asigurare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui vecin NicolaeValentin NicolaeValentin Buna ziua. Am o problema cu un vecin de pe scara blocului. Eu stau la etajul 3 si el la 2. Este vorba de o femeie de 19-20 ani care are obiceiul sa fumeze ... (vezi toată discuția)