avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGI CARE SA MA AJUTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGI CARE SA MA AJUTE

EXISTA VRO LEGE IN CARE SA SPUNA CA NU POT DA VOIE VECINULUI SA ISI REPARE CASA PRIN CURTEA MES CHIAR DACA EA ESTE PE HOTAR? SI DACA DA CARE ESTE MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:43, 23 Octombrie 2010
Da codul civil
Nu sunt de acord cu cel care v-a sfatuit inainte.Potrivit disp.art.480 cod civil dreptul de proprietatea este un drept exclusiv si absolut care se exercita in limitele admise de lege.Deci in aceasta situatie dvs aveti obligatia sa-i permiteti vecinului sa-si repare casa chiar daca nu vreti acest lucru.
Aceasta este o limitare a dreptului dvs de proprietate ,ganditi-va ca ati fi putut fi dvs in aceasta situatie.Care este deci articolul din codul civil cu care va veti apara in conditiile in care v-am redat textul de lege mai sus si care- l va impiedica pe vecinul dvs sa va actioneze in instanta in caz de refuz?Vedeti de ce nu sunt de acord cu antecesorul meu?
Nu sunt de acord cu Mirabella! Dvs puteti foarte simplu sa ii interziceti vecinului accesul pe proprietatea dvs pentru a-si repara casa! Asta insa nu inseamna ca daca vecinul va da in judecata nu are sanse sa castige , deci sa obtina prin instanta obligarea dvs la a-i da permisiunea sa isi repare casa folosind curtea dvs! Insa pana la a obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens e cale lunga!:D
Achiesez la ceea ce postat MIHAI GRIGORE, rezervandu-mi dreptul de a completa in plus, in masura in care userul va fi mai explicit de ce proprietarul ar fi trebuit sa "de-a voie vecinului" sa-si repare casa incalcandu-i proprietatea!?
De ce ? pentru ca exista anumite limitari ale dreptului de proprietate.Eu mi-am spus opinia care ramane opinia mea , ca va trebui sa-i dea voie sa patrunda pe proprietatea sa prin hotarare judecatoreasca si aceasta nu oricand si oricum.Aceasta nu inseamna ce vecinul cand vrea el poate sa faca acest lucru.Sunt hotarari judecatoresti in acest sens pronuntate la nivel national astfel incat puteti sa ma contraziceti , dar lucrurle asa stau.Proprietarul are dreptul si poate sa-l oblige pe vecin sa solicite plata lipsei de folosinta pentru perioada in care accede pe terenul sau,care poate sa fie o data pe an sau cand se impune.

Alte discuții în legătură

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu Sorelly Sorelly Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma ... (vezi toată discuția)
Notificare de la executor ce sa fac? yssalia yssalia ca sa raspund la onotificare data de executor privind repararea casei de catre vecinul meu cu care nu sint in relati amiabile ce pot vace? si exista vro lege ... (vezi toată discuția)
Reglementari atitudine vecini... EugenM EugenM Va salut ! Sunt proprietarul unei unei case la curte in Bucuresti (numai parter ), impreuna cu teren aferent si curte . Pe una din laturi ma invecinez ... (vezi toată discuția)