avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reglementari atitudine vecini...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reglementari atitudine vecini...

Va salut !

Sunt proprietarul unei unei case la curte in Bucuresti (numai parter ), impreuna cu teren aferent si curte . Pe una din laturi ma invecinez cu o constructie S,P+2 chiar pe hotar . Aceasta are ferestre spre curtea mea . Pana acum , locatarul de la parter nu folosea / deschidea geamul care dadea spre curtea mea .. De curand, imobill de la parter are un nou proprietar . Acesta a dechis geamul spre curte lasand sa se ventileze tot praful de la reparatiile pe care le face + diverse mirosuri in curte la noi .

Intrebare :
exista o reglementare de utilizare a acestei ferestre ? Pot interzice / obliga sa nu o mai foloseasca , sa instaleze un grilaj la ea sa nu se poata sari in curte ? Acum , ca tot face modificari la casa , cand o sa schimbe fereastra , sa puna una care sa nu se deschida ?

Cu multumiri ,
Eugen
Cel mai recent răspuns: EugenM , utilizator 18:13, 16 August 2013
[2.12 din Regulament - va rog sa il respectati. Multumesc]
2-Avand in vedere ca faceti referire la mai multe nemultumirri,concret care este problema principala ?
3-De regula,problemele care apar inerent in relatiile dintre vecini,se solutioneaza cu decenta,intelegere si toleranta
Nu puteti sa interziceti proprietarului sa utilizeze geamul de la proprietatea sa
4-Dvs nu aveti imprejmuita proprietatea cu gard ?
Pentru solutionarea problemei cu saritul vecinului in proprietatea dvs,aveti varianta sa comunicati decent acestuia sa se retina a patrunde fara drept in proprietatea dvs,puteti instala gard despartitor sau chiar sa achizitionati caine de paza
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
Admin, administrator
Buna ziua ,

Nu am gard , limita proprietatii fiind chiar clădirea .....

Cu stima ,
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pizzerie la parterul blocului notiano notiano Bună, locuiesc într-un bloc nou, cu SAD-uri la parter. Menționez că la semnarea contractului, era inclusă și clauza care spune: \"[...] declar că am ... (vezi toată discuția)
Am o problema legata de o ferestra situata cu vederea spre vecin ... Charles92 Charles92 Am o problema legata de o ferestra situata cu vederea spre vecin ...într-adevăr nu respecta cei 2 m distanta vreau sa o transform din fereastră de vedera ... (vezi toată discuția)
Pozitionare fereastra vecini Prodan Prodan Buna ziua, Ma numesc I.Prodan si am urmatoarea problema:locuiesc la curte iar fereastra (un spatiu nezidit prevazut cu gratii fara geam), vecinilor din ... (vezi toată discuția)