locuiesc într-un bloc nou, cu SAD-uri la parter. Menționez că la semnarea contractului, era inclusă și clauza care spune: "[...] declar că am fost informat despre împrejurarea că la parterul imobilului în care se află apartamentul, se află spații cu altă destinație, sunt de acord cu utilizarea în scop comercial a acestor, iar în situația în care va fi necesar un acord expres al meu pentru autorizarea funcționării, mă oblig să îl exprim"
(aveam dubii, dar am semnat, bazându-mă și pe vorbele dezvoltatorului care mă asigura că va avea grijă să nu fim deranjați).
realitatea este că la parter acum s-a deschis o pizzerie, cuptor electric.
(menționez că nu mi s-a cerut nicio semnătură pentru autorizare)
Din când în când este un miros foarte greu în una din camere, dacă las geamul deschis. Neliniștea mea vine și din faptul că ei își vor lărgi activitatea în aprox 3 luni și la alte tipuri de mâncare. Încerc să vorbesc cu ei sa vedem ce putem face, îmi răspund că oricum va mirosi orice fac ei și că îndeplinesc tot ce e nevoie.
Construcția în momentul de față nu are hotă / sistem de ventilație, iar pentru aerisire se deschide ușa de la bucătărie, de acolo și mirosul. Acuma, ei zic că urmează să monteze tubulatura până deasupra ultimului etaj și că va fi montată o hotă în câteva săptămâni, dar tot ei îmi spun că va mirosi oricum.
Dacă puteți, m-ar ajuta mult răspunsul la următoarele întrebări și orice alte sfaturi de la voi:
1. Deși era stipulată clauza de mai sus în contractul de cumpărare, este nevoie de o altă semnătură de la mine pentru a aproba funcționarea pe care aș putea să refuz să o dau ? Pot face ceva în direcția asta având în vedere că nu am semnat nimic în plus ?
2. Ce elemente de neutralizare a mirosului/ventilare sunt ei obligați să dețină ? Ce pot face dacă mă deranjează mirosul și nu pot deschide geamul ?
3. Legea nouă a mirosurilor îmi poate fi de folos aici ? sau se referă doar la procese industriale / toxice.
Atat timp cat proiectultehnic al constructie prevede spatii comerciale la parterul imobillui,nu mai este necesar acordul proprietarilor pentru desfasurarea de activitati comerciale
Pot fi instalate filtre si sisteme de purificare si ventilare aer