avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ACORDUL PROPRIETARILOR pentru o mică Pizzerie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ACORDUL PROPRIETARILOR pentru o mică Pizzerie

Buna.Daca un spațiu de la parterul blocului este comercial și intenționez sa deschid o pizzerie îmi va trebui acordul proprietarilor ? De la primărie așa mi-au cerut dar citind legea am înțeles ca dacă îl transform din apartament sau alta categorie in spațiu comercial atunci îmi trebuie acord de la proprietari .Deci spațiul este comercial și a funcționat ca banca o mare parte ..pot sa fac o pizzerie fără acordul proprietarilor ? Dacă da,de ce la primărie mi-au cerut sa le cer acordul proprietarilor și ștampila administratorului ?
As dori răspunsuri sigure .Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:18, 4 Octombrie 2020
Vi s-a mai raspuns: nu.va trebuie acordul Asociației de proprietari.
Dar de la primărie mi-au cerut sa le aduc semnătura de la proprietarii afectați ( pe plan orizontal ,stânga -dreapta și pe plan vertical sus-jos) cum pot sa le explic ca nu-mi trebuie? Nu pot sa ma întorc la ei și sa le spun simplu “ nu trebuie acordul asociației “ ....As dori sa știu cum le pot explica ??Va multumesc și astept cu nerăbdare raspunsul așa voi încheia acest subiect!
Antoanela Geaman a scris:

Vi s-a mai raspuns: nu.va trebuie acordul Asociației de proprietari.

Avand in vedere interesul dv de a transforma spatiul utilizat in trecut drept sediu de banca in pizzerie,reprezentantii primariei au solicitat acordul vecinilor pentru a preintampina ulterioarele sesizari/reclamatii generate de posibilul disconfort=miros generat de activitatea desfasurata in spatiul comercial
Inteleg ...dar acest discomfort va fi verificat de garda de mediu nu cred ca are legătura cu primăria.Dacă spațiul are destinație comercială chiar îmi trebuie acord de la proprietari ? In mod legal tot ce am găsit este ca trebuie acord doar dacă este transformată destinația !! Nici nu știu cum sa fac acum deoarece locatarul care sta deasupra spațiului nu este de-acord și nu ninse oare corecta acesta mod ...Chiar totul depinde de ei ? Trebuie sa exista niște reguli și pt locatarii ,sau nu??
ynocentta a scris:

Avand in vedere interesul dv de a transforma spatiul utilizat in trecut drept sediu de banca in pizzerie,reprezentantii primariei au solicitat acordul vecinilor pentru a preintampina ulterioarele sesizari/reclamatii generate de posibilul disconfort=miros generat de activitatea desfasurata in spatiul comercial

Deci și locatarii au hotele scoase la geam și nu sunt probleme ...eu nu fac restaurant ci doar pizzerie cu cuptor electric și va fi verificat de garda de mediu pt a obține autorizație ! Nu fac miros mai mult ca ei ....infine nu reușesc sa găsesc un răspuns cu sursa sigura !

ynocentta a scris:

Alte discuții în legătură

Pizzerie cu acordul proprietarilor Jvs81 Jvs81 Buna.Daca un spațiu de la parterul blocului este comercial și intenționez sa deschid o pizzerie îmi va trebui acordul proprietarilor ? De la primărie așa ... (vezi toată discuția)
Pizzerie la parterul blocului notiano notiano Bună, locuiesc într-un bloc nou, cu SAD-uri la parter. Menționez că la semnarea contractului, era inclusă și clauza care spune: \"[...] declar că am ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)