avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit fisa de portofoliu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

fisa de portofoliu

Buna seara,
sotul meu a investit o anumita suma de bani in titluri de participare la fonduri deschise de investitii in urma cu un an.
In data de 30 sept a.c. a rascumparat aceste titluri incasand suma+castigul aferent.
In urma cu cateva zile am primit o scrisoare ce continea fisa de portofoliu in care era specificat castigul aferent perioadei de investitie precum si cerinta de a achita pana pe 25 oct suma reprezentand impozitul de 16% cfOUG58/01.07.2010
Intrebarea mea este urmatoarea: impozitul de 16% se aplica asupra castigului aferent perioadei 01.07-30.09 data rascumpararii, sau asupra castigului din toata perioada de investitie?
Mentionez faptul ca cei de la banca din Bucuresti mi-au spus ca va trebui platit impozitul aferent intregii perioade de investitie chiar daca legea a fost data in urma cu 2 luni
Va multumesc anticipat!
Oana
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:07, 25 Octombrie 2010
Impozitul se plateste pentru castigul obtinut in perioada 01.07.2010 - 30.09.2010.
Nu are importanta cand sau pe ce perioada a fost facuta investitia. Important este cand s-a "marcat" castigul. Castigul (sau pierderea) se marcheaza in momentul rascumpararii titlurilor detinute la fondul deschis de investitii si se calculeaza ca diferenta intre pretul de rascumparare si pretul de cumparare/subscriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia unica Graaori Graaori Buna ziua, subscriere cu 20 de ani în urma, răscumpărare în prezent, se plătește impozit pe suma din profit, dacă se depășește 6, 12, 24 salarii ... (vezi toată discuția)
Cesiune atiuni catre o persoana juridica mony mony O societate romana pe actiuni cesioneaza toate actiunile sale catre o firma germana, pretul fiind stabilit in Euro. Intrebare: 1. Impozitul de 16% pe care ... (vezi toată discuția)
Impozitare castig din investitii in unitati de fond stefan60 stefan60 Buna ziua, va rog sa ma ajutati : la 02.09.2013, am cumparat niste unitati la un fond de investitii la o banca#-o, iar la 28.03. 2014 le-am rascumparat=D>, ... (vezi toată discuția)