Buna ziua, va rog sa ma ajutati : la 02.09.2013, am cumparat niste unitati la un fond de investitii la o banca#-o, iar la 28.03. 2014 le-am rascumparat=D>, profitul fiind minor. Intrebarea este daca trebuie depusa declaratia 200, cind si unde, tinind cont ca cei de la Fondul de investitii nu mi-au oprit impozitul pe suma aia de ras, si sincer sa fiu habar nu am sa o completez. Cu multumiri
In primul rand, pentru ca le-ati vandut in acest an 2014, discutia va fi valabila pentru 2015.
Trebuie sa primiti in 2015 o fisa de portofoliu pentru intreg anul 2014 de la ei (luati legatura cu ei daca nu v-o dau). Castigul rezultat din plasamentul in unitati de fond este impozitat cu 16%.
Trebuie sa completati declaratia 200 (bifati la transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare în cazul societatilor închise) pe care o veti depune pana pe 25 mai 2015.
Buna ziua, vreau sa va multumesc pentru ca acum i-mi este clar totul, si scuze inca o intrebare: fisa de portofoliu trebuie anexata la declaratia 200 ? Cu mii de multumiri