avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare castig din investitii in unitati de fond
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare castig din investitii in unitati de fond

Buna ziua, va rog sa ma ajutati : la 02.09.2013, am cumparat niste unitati la un fond de investitii la o banca#-o, iar la 28.03. 2014 le-am rascumparat=D>, profitul fiind minor. Intrebarea este daca trebuie depusa declaratia 200, cind si unde, tinind cont ca cei de la Fondul de investitii nu mi-au oprit impozitul pe suma aia de ras, si sincer sa fiu habar nu am sa o completez. Cu multumiri
In primul rand, pentru ca le-ati vandut in acest an 2014, discutia va fi valabila pentru 2015.
Trebuie sa primiti in 2015 o fisa de portofoliu pentru intreg anul 2014 de la ei (luati legatura cu ei daca nu v-o dau). Castigul rezultat din plasamentul in unitati de fond este impozitat cu 16%.
Trebuie sa completati declaratia 200 (bifati la transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare în cazul societatilor închise) pe care o veti depune pana pe 25 mai 2015.
Buna ziua, vreau sa va multumesc pentru ca acum i-mi este clar totul, si scuze inca o intrebare: fisa de portofoliu trebuie anexata la declaratia 200 ? Cu mii de multumiri
Da, copie dupa ea si o depuneti impreuna cu D200 la anul.
Multumesc mult de tot. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)
Venituri din transferul titlurilor de valoare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna seara, Va cer sfatul in cazul unei persoane fizice, pentru declaratia 200 la casuta venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia unica pentru investitii Graaori Graaori Bună ziua, începând cu anul 2010 am subscris persoană fizică din contul meu bancar și contul soției unități de fond pe ram euro plus și ron ... (vezi toată discuția)