avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Uzucapiunea si impozitul???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Uzucapiunea si impozitul???

Sunt lucrator in cadrul unei primarii comunal si neavand un jurist in momentul de fata angajat as vrea sa ma ajute cineva cu privire la drepturile si obligatiile unui cetatean care intra in posesia unui bun prin uzucapiune? Vorbind la modul general: Cum poate dobandi cineva un teren intravilan arabil (loc de casa), drept atribuit prin sentinta unui tribunal si intabulat dupa ce asa zisul bunul proprietar la lucrat timp de 20-30 ani, continu si neviciat si ca a platit impozitul pe el, cu doi martori, dar de fapt nu a platit impozitul pe acest imobil niciodata si avand doar un inscris la registrul agricol precum ca il lucreaza (proprietarul fiind mort sau domiciliat in alta localitate nemaistiind nimeni de el de vreo 50 de ani). Avand in vedere ca uzucapiune este de doua feluri si ca dreptul de proprietate este atribuit (in unul din acestea doua cazuri) si retroactiv adica de la data de cand il foloseste este considerat proprietar si ca bun cetatean nu trebuia sa plateasca impozit? Sau pt a intra in proprietate prin uzucapiune, plata impozitului nu este o conditie? Cand vine s-l declare la primarie ca e al lui se constata ca nu a figurat nimeni cu el in evidenta fiscala. Va rog lamuriti-ma!.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:18, 29 Ianuarie 2008
Cum poate?
Pai, daca s-a "distrat" omul singur in proces fara sa aiba vreun adversar (jurist) care sa povesteasca in doua vorbe de ce nu se poate ... uite ca se poate.
Iertati-mi exprimarea, dar am vazut atatea "neputinte" de-astea la viata mea ca nu mai mira nimic.
(s-a judecat si cu primaria te pomenesti?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea danicus danicus Cand opereaza uzucapiunea DE 30 DE ANI si cand opereaza uzucapiunea de 10-20 de ani? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)