avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca insotitor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca insotitor

Buna ziua,

Mama mea are handicap grav. Pana de curand a fost ingrijita de un membru al familiei in timpul programului de lucru dar mai nou platim o doamna care sta cu ea si am dori sa-i facem carte de munca. Am inteles ca ar fi posibil asa ceva si ca toate taxele sunt suportate de catre stat.
Vroiam sa va intreb daca e adevarat si care ar fi procedura pentru intocmirea cartii de munca a insotitorului mamei mele.

Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 1 Martie 2022
Buna ziua !
Persoanele cu handicap grav au dreptul , conform certificatului de incadrare de handicap emis de organele abilitate , la beneficiul angajarii unei persoane ca asistent personal persoana cu handicap grav , cu contract individual de munca , la primaria domiciliului persoanei cu handicap , conform prevederilor legii nr. 448 / 2006 , privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap , cu modificările si completările ulterioare .
Buna ziua as dorii sa știu dacă se mai fac contract de munca la însoțitori va mulțumesc
O activitate exercitata de catre o persoana fizica se poate desfasura in baza unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la un loc de munca pentru persoanele cu gradul i de handicap cu insotitor eirenee eirenee buna seara am 24 de ani, tocmai am terminat o facultate si as dori sa caut un loc de munca. problema cu care ma confrunt si sunt total debusolata sunt ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pentru copil cu handicap - ce beneficii pot sa mai am? BINDIUCRISTINA BINDIUCRISTINA Va rog frumos sa ma ajuta-ti si sa ma indrumati ce pot face:am baietel de aproape 3 ani bolnav de epilepsie retard psiho-motor,am fost cu el la comisia de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)