avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor din tara

Buna ziua,
Am un baietel in varsta de 7 ani si doresc sa plec cu el intr-o excursie afara din tara.Ce acte imi sunt necesare pentru a-l putea scoate din tara in conditiile in care eu nu sunt casatorita cu tatal sau? Dar in cazul in care am iesi toti trei din tara? (noi locuim impreuna dar fara acel act de casatorie.)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:03, 22 Octombrie 2010
In primul rand trebuie copilul sa aiba pasaport,unde va trebuie procura din partea tatalui sa ii faceti pasaport sau este suficienta si simpla prezenta a tatalui la serviciu pasapoarte.La granita vi se cere in original procura in care tatal este de acord sa plece copilul (va va spune notarul) sau daca tatal este prezent la granita si in acest caz este suficient.
conditii de calatorie minori
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu copilul lumi79 lumi79 as dori sa plec in spania cu fetita mea de 9 luni la tata-l iei,noi nu suntem casatoriti,si as dori sa stiu cat costa sa-mi trimita o procura din spania ca sa ... (vezi toată discuția)
Procura-necesara sau nu pentru a pleca in strainatate cu fiica  NUFAR NUFAR Am o fiica de 7 ani rezultata in afara casatoriei. Relatia a fost pasagera.Tatal biologic a fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare, iar ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani Oana Bogdan Oana Bogdan Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra ... (vezi toată discuția)