Suntem impreuna de 5 ani, dar nu am trecut pe la ofiterul starii civile... Eu am mai fost casatorit o data, am din acea casatorie o fiica de 16 ani (in vara), care a fost incredintata mamei. Cu pensia alimentara aferenta. Persoana cu care (inca) mai sunt acum, are si ea o fiica de 7 ani dintr-o relatie anterioara. Impreuna mai avem o fiica de 3 ani.
De catva timp cea cu care sunt acum vrea sa ne despartim, vrea sa plece de la mine. Eu am incercat tot ce a fost omeneste posibil sa fac ca aceasta relatie sa mearga si sa intemeiem, legal, o familie. Insa tot ce am facut a fost in van. Ea spune ca nu mai poate trai langa mine. Mentionez ca Nu am alungat-o, NU am fost violent, NU am lovit-o, NU am injurat-o, NU am fortat-o la nimic (ba din contra, cred ca a avut prea multa libertate...), si totusi... ea vrea sa plece.
Mi-a spus ca ma va da in judecata pentru pensie alimentara. Altfel va pleca din oras si nu-mi voi revedea fiica niciodata. Sau cel putin asta spune ea...
Va intreb acum, ce se poate face in acest caz. Avand in vedere ca eu m-am zbatut destul timp sa fie bine, sa fim o familie, ca mi-am vazut doar de serviciu si de casa, ca am vrut sa crestem cei doi copii (chiar daca unul nu este al meu) intr-un mediu normal, ma poate obliga sa-i platesc aceasta pensie? Imi iubesc copiii si n-as vrea sa-i ia de langa mine. Eu POT sa ma ocup atat de ingrijirea cat si de educatia lor.
Asta as vrea sa stiu, daca ma poate obliga cumva, atat timp cat eu NU vreaunici sa ne despartim nici sa fiu instrainat de copii.
Multumesc.