avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tot despre pensia alimentara...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tot despre pensia alimentara...

Suntem impreuna de 5 ani, dar nu am trecut pe la ofiterul starii civile... Eu am mai fost casatorit o data, am din acea casatorie o fiica de 16 ani (in vara), care a fost incredintata mamei. Cu pensia alimentara aferenta. Persoana cu care (inca) mai sunt acum, are si ea o fiica de 7 ani dintr-o relatie anterioara. Impreuna mai avem o fiica de 3 ani.
De catva timp cea cu care sunt acum vrea sa ne despartim, vrea sa plece de la mine. Eu am incercat tot ce a fost omeneste posibil sa fac ca aceasta relatie sa mearga si sa intemeiem, legal, o familie. Insa tot ce am facut a fost in van. Ea spune ca nu mai poate trai langa mine. Mentionez ca Nu am alungat-o, NU am fost violent, NU am lovit-o, NU am injurat-o, NU am fortat-o la nimic (ba din contra, cred ca a avut prea multa libertate...), si totusi... ea vrea sa plece.
Mi-a spus ca ma va da in judecata pentru pensie alimentara. Altfel va pleca din oras si nu-mi voi revedea fiica niciodata. Sau cel putin asta spune ea...
Va intreb acum, ce se poate face in acest caz. Avand in vedere ca eu m-am zbatut destul timp sa fie bine, sa fim o familie, ca mi-am vazut doar de serviciu si de casa, ca am vrut sa crestem cei doi copii (chiar daca unul nu este al meu) intr-un mediu normal, ma poate obliga sa-i platesc aceasta pensie? Imi iubesc copiii si n-as vrea sa-i ia de langa mine. Eu POT sa ma ocup atat de ingrijirea cat si de educatia lor.
Asta as vrea sa stiu, daca ma poate obliga cumva, atat timp cat eu NU vreaunici sa ne despartim nici sa fiu instrainat de copii.
Multumesc.
Pai si de ce sa nu se plateasca si din ele? Asta vrea omul, o bucatica de lege...

Legea spune ca daca ai contract de munca pe 3 luni, platesti pensie din veniturile alea... Din orice venit din munca platesti pensie, nu e neaparat ca ele sa fie permanente, dealtfel nici cele din salarii nu sunt permanente, orice om intra in concediu medical, iase la pensie clar ca nu sunte permanente...
Ideea e sa aiba un caracter constant si daca un contract de munca pe 3 luni face venituri care au o aparenta de constanta, de ce nu ar insemna acelasi lucru si veniturile din misiune, ca doar tot din munca sunt, nu?

Clarificarea hotararii pentru instituirea popririi, asta as cere eu. Sau pe cale de contestatie...
AVLIL a scris:

, de ce nu ar insemna acelasi lucru si veniturile din misiune, ca doar tot din munca sunt, nu?

Oare? Aici e intrebarea si ....raspunsul.
Art . 409 c.proc .civ. zice ca nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii "indemnizatii cu destinatie speciala".

Deci...ce natura au aceste venituri??

Luai o HG din domeniu ... la intamplare, doar cu titlu de exemplu ca sa-mi intelegeti nedumerirea.

Art. 23. -
(4) Salarizarea, fondurile necesare cazării şi alte drepturi ce revin personalului militar care este încadrat în structurile prevăzute la alin. (1) se asigură conform echivalărilor prevăzute în anexa nr. 5.

Art. 25. - Anexele nr. 1a), ............şi 5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre (dar nu pentru tot ochiul - nota noastra) şi se comunică Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Ministerului de Interne şi Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
romascanu, moderator
Ok, asa e, aici e intrebarea si raspunsul, de-aia am tot trimis omul sa intrebe in baza caror acte e platit acolo, in misiune... :D
Nu stiu, da' daca e secret, nici macar nu afla copilul... sau mama... Nu?:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie de intreþinere followme followme buna tuturor, deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Adinamapn Adinamapn Am o problema de aproape 13 ani cu fosta sotie a sotului meu. Periodic (cam la 6 luni) il da in judecata pentru pensia alimentara a copilului. Uneori diferenta ... (vezi toată discuția)