avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca mostenitorii unui teren intravilan nu au dezbatut succesiunea asupra lui , cine este proprietarul terenului? in cazul in care acest teren s-a transformat in groapa de gunoi cine poate fii tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 13:18, 22 Octombrie 2010
Daca nu a fost facuta succesiunea, si nici nu se va face ( niciunul din potentialii mostenitori nu il va revendica ) terenul in cauza va intra in proprietatea autoritatii locale.
In momentul de fata, pot fi trasi la raspundere, doar cei care au aruncat pe acel teren gunoiul, in conditiile in care, au facut acest lucru cu incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea-crina andreea-crina Buna seara! As dori si eu cateva informatii in legatura cu drepturile pe care le am. Sotul meu are calitatea de mostenitor impreuna cu alti doi frati in ... (vezi toată discuția)
Terenul care nu apare ca domeniu public, ce statut are? dum13 dum13 Am moștenit în mediul rural o parcela de teren pe care mi-am plantat o livadă. Accesul îl am pe o poteca, vale (pe vremuri), care din păcate frecvent e ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera pufy2007 pufy2007 Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este ... (vezi toată discuția)