avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Buna seara!
As dori si eu cateva informatii in legatura cu drepturile pe care le am. Sotul meu are calitatea de mostenitor impreuna cu alti doi frati in viata. Ce drepturi imi revin mie in calitate de sotie supravietuitoare, in conditiile in care toate investiile au fost facute din veniturile mele de-a lungul a 25 de ani de casatorie? Pana acum doi ani nimeni nu a revendicat nimic, dar in urma imbunatatirilor facute in cartier ( asfaltare, canalizare, iluminat public, etc) toata lumea revendica dreptul la mostenire.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:29, 6 Ianuarie 2015
Soțul Dvs e decedat? După cine se dezbate mostenirea? Dupa socrii Dvs? Aceștia au murit?
Buna seara!
Sotul meu nu este decedat, dar este grav bolnav. El si ceilalti doi frati au calitatea de mostenitori de la parintii lor, mai exact fiecare dintre ei detine un certificat de mostenitor cu cota parte din suprafata de 200 de mp. Pana acum nu m-au interesat problemele juridice pentru ca nimeni nu a avut nici cea mai mica intentie de a-l ingriji, mai bine zis, daca nu eram noi , la ora aceasta era un simplu teren viran sau o groapa de gunoi. La ora actuala cei doi frati isi revendica drepturile lor, iar eu am inteles ca n-as avea dreptul la nimic. Chiar asa sa fie?
In momentul de fata dvs nu aveti dreptul la nimic deoarece sotul dvs este in viata, el este proprietarul terenului. Dupa decesul sotului veti deveni mostenitoare intrand in concurs celelalte clase de mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lumifatu lumifatu Buna ziua, Situatia ar fi urmatoarea: Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti. In 1975, ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire monika4 monika4 Am o intrebare complexa: 1.Am dori sa revendicam o parte din mostenirea dupa mama (fiind decedata) ,mama nu si-a primit partea ei din mostenirea legala de la ... (vezi toată discuția)