avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul care nu apare ca domeniu public, ce statut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul care nu apare ca domeniu public, ce statut are?

Am moștenit în mediul rural o parcela de teren pe care mi-am plantat o livadă. Accesul îl am pe o poteca, vale (pe vremuri), care din păcate frecvent e folosită ca groapă de gunoi, moloz de către alți vecini. Zilele trecute am făcut o sesizare la primărie în această privința. Am primit răspunsul că "respectiva alee nu figurează în arhivele primăriei ca proprietate publică". Întrebarea mea este următoarea: întrucât intenționez sa cumpăr și terenul de vis-a-vis (cealaltă parte a aleei), există vreo formă legală prin care pot sa închid această alee/vale? Astfel as opri și transformarea ei în groapă de gunoi, la limita mea de proprietate. Logica mea spune ca acum câteva sute de ani, apa a săpat valea peste proprietatea mea actuală sau a vecinului, astfel a ajuns sa nu fie domeniu public...
Cel mai recent răspuns: dum13 , utilizator 16:11, 12 August 2021
Regula este ca doar proprietarii cu acte pot face anumite lucrări pe terenul lor. Ori, chiar dacă vi s-a răspuns că terenul respectiv nu face parte din domeniul public, atunci acesta ar putea aparține altcuiva și, doar dacă există dovezi ar putea fi chiar al dvs. Trebuie, deci, să aflați clar cu cine vă învecinați, care este istoricul acelei văi și, dacă nu cumva chiar vă aparține, caz în care veți putea decide să o închideți. Ar fi necesară efectuarea unei expertize pentru clarificarea situației. Dacă veți închide valea, pur și simplu, s-ar putea să intrați în conflict cu cei care, de-a lugul timpului, s-au obișnuit să arunce acolo deșeurile.
Pe o partea dreapta a văii nu ma învecinaz cu nimeni pe traseul acestei vai, pe cealaltă parte a văii e un singur proprietar, proprietate pe care intenționez s-o cumpăr. Cum as putea demara acea expertiza? Oamenii bătrâni din sat atât știu ca acolo a fost vale și potecă....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strada particulara???? oanams oanams Parintii mei se afla intr-o situatei mai mult decat disperata si total hilara. Povestea este tare lunga dar o sa incerc sa fac un rezumat. La inceput existau ... (vezi toată discuția)
Tulburarede posesie sau altceva ? leusan leusan Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare ... (vezi toată discuția)