Parintii mei se afla intr-o situatei mai mult decat disperata si total hilara. Povestea este tare lunga dar o sa incerc sa fac un rezumat. La inceput existau 2 loturi mari, pe partea stanga si pe partea dreapta. Cel din stanga a vandut loturi mici la un nr. de 6 familii. Cel din dreapta a ramas cu un singur proprietar( X). Intre cele 2 loturi s-a format o aleea lata de 3 m si lunga de 100, care poarta denumirea de Intrarea Pictror N. Grigorescu. pe aceasta alee se afla toate utilitatile (apa, canalizare, curent, gaze, iluminat public...) Cei din stanga au nr. impare, Acum 37 de ani, parintii mei au cumparat un teren din lotul lui X. Avand iesire la un drum public casa figureaza pe Int...cu nr.2. Toate actele, dar absolut toate actele, parintilor mei sunt pe Int...nr.2. In 1991 parintii mei au iesit din indiviziune cu fam X. Si-au facut si cadastru, si intabulare...deci au toate actele in regula. la fel au procedat si alti 2 vecini din partea stanga a aleii. Ei, dar cei din dreapta au hotarat, acum 7 ani, ca este aleea lor asa ca nimeni nu mai trece pe acolo. Si...a inceput circul. Primaria Cta, le-a inmanat o adresa prin care le spunea ca este terenul lor, deci este o servitute de trecere (dvs. ati auzit ca o servitute de trecere sa poarte denumire de strada? Sau ati auzit ca vreo primarie sa aibe evidenta servitutilor de trecere?) Culmea este ca, in actele lor de proprietate, la vecinatati nu apare fam.X ci Int.Pictor. Bun.dar daca e servitute au mers mai departe si au hotarat ca cei de sus (care ai cadastre si intabulari pe Int) nu au voie sa circule pe o alee lata de 3 m si le-au lasat-o la...1,5 m. Asta,in ideea de a nu mai intra cu masinile. Cei de sus, ca ei, "stapanii" isi parcheaza masinile pe alee. Ceilalti...sa-si foloseasca garajele pe post de decor.Din pacate, asta e raul cel mai mic. Au mai decis ca, parintii mei, nu mai au voie sa treaca pe alee ci sa foloseasca curtea fam X, de unde au cumparat terenul. Numai ca, fam X le-a vandut parintilor mei un teren care, in momentul vanzarii, avea iesire la un drum public si, intre timp, pe terenul fam. X au mai aparut 2 proprietari. Asa ca, mi-au dat parintii in judecata. S-au facut 3 expertize din care reiesea ca, de fapt, doar 1,5 m din terenul aleei apartine proprietarilor dein partea stanga, restul de 1,5 m apartine fam.X (asta la prima si a 3 expertiza). expertiza 2 spunea ca, desi aleea X apartine celor din partea stanga,, parintii mei nu au alta cale de acces decat aceasta alee.
Recapitulam? Desi au fost 3 expertize, desi toate actele parintilor mei sunt pe Int, desi toate institutiile spun ca in evidentele lor exista intrarea, desi exista un cod postal pt. intrare, (ca sa facem haz de necaz, Primaria ne comunica urmatoarele: Domnule...domiciliat in Cta, Intrarea Pictror N.Grigorescu nr.2, va comunicam ca Intrarea Pictor N.Grogorescu nu exista??????), desi sunt trase toate utilitatile pe intrare, desi primaria plateste iluminatul stradal pe intrare, desi se specifica ca parintii mei nu au alta cale de acces decat pe intrare...au pierdut procesul. De 2 ori. Asa ca, parintii mei, la ora actuala, au doua varianta:1) ori au arest la domiciliu sau 2) isi parasesc locuinta.
Ce sa facem? Unde sa mai mergem? Suntem disperati. Suntem ingroziti.
Primaria Cta recunoaste ca s-a facut o eroare acum 50 de ani fiindca nu exista nici un act oficial care sa ateste infiintarea acestei intrari. Corect. Dar parintii mei si-au cumparat o locuinta pe o strada, celelalte 2 familii care au iesit din indiviziune, locuiesc pe o strada. O strada care nu are accea la nici un drum public. Peste tot pe unde am umblat, toata lumea ne spune ca avem actele in regula. Bun. Vecinii nostri au acte in regula, noi avem acte in regula. Situatia se bate cap in cap. Ce facem in cazul asta? Cand o sa vina executorul judecatoresc cum o sa rezolve problema? O sa ne inchida poarta (care, legal da intr-un drum public) si...o sa ne lase sa murim de foame in casa? Nici macar nu putem primi pachete cu mancare aruncate cu prastia tanad cont de strada publica este la 100 de metri de noi.
Inca ceva. In cei 7 ani de cand dureaza acest circ, un imobil s-a vandut de 3 ori iar un teren s-a impartit si s-a construit o casa. Cum poti sa intabulezi un imobil pe o adresa care nu exista? Cum poti sa iei o autorizatie de constructie pe o adresa inexistenta? Cum poti ca pe cadastru sa-ti apara vecinatate Int. dar sa sustii ca iti apartine?:sorry: La proces s-au prezentat cu o hartie in care spuneau ca ei au dat denumirea de Int. Pictor ca sa fie mai usor de identificat (?????). Cum au aparut numerele...nu au binevoit sa spuna. In cazul asta, daca cuiva nu ii place cum suna denumirea strazii pe care locuieste, poate sa o schimbe? Parintii mei de ce nu au fost avertizati ca isi cumpara teren care are iesire la un drum privat? Alti vecini, care si-au cumparat casa din lotul din stanga, de ce nu au fost atentionati ca, aleea lata de 3 metri poate oricand sa ajunga de 1 m si ca, garajele lor sunt inutile? In cazul in care ei stiau ca terenul le apartine, dar nu au zis nimic si s-au ales cu toate utilitatile la poarta, putem considera ca au inselat?
Repet, eu nu contest ca nu au actele bune dar si actele parintilor mei sunt perfect legale. Si atunci? Ce e de facut? Ei sa aibe numai beneficii iar parintii mei sa piarda tot? Cu oricine ne-am judeca de acum incolo, un proces dureaza ani si noi, ce facem? Unde ne ducem?#-o#-o#-o
Nu putem invoca uzucapiunea fiindca in acest proces am incercat sa demonstarm ca exista un drum public, asa cum a fost atatia ani de zile. Plus ca, primaria, nu a miscat un deget in atatia ani de zile. Ba, mai mult, le-a dat dreptate vecinilor.
E greu sa va dam un raspuns pentru ca nu stim ce ati cerut exact in cele doua procese si ce au dispus instantele.
Reveniti cu amanunte.
P.S. Incercati sa luati legatura cu un grup de consilieri locali, faceti loby, incercati sa puneti in discutia consiliului local problema acestei strazi, sau alei. Consiliul local trebuie sa fie interesat de aceasta strada.
Nu noi am intentat proces. Vecinii nostri ne-au dat in judecata pentru a nu mai folosi aleea ca drum de acces. Si am pierdut. Noi ne-am aparat incarcand sa demonstram ca intrarea este drum public dar.. Personal, este pentru prima oara cand aud ca unui om ii este interzis accesul pe un drum public. Se pierd case, terenuri, bunuri dar...sa-ti pierzi accesul in curte e de nedescris. Pe unde am tot facut plangeri cred ca nici nu suntem prea mult bagati in seama pe motiv ce este ceva de domeniul s.f.-ului ce ni se intampla. Primaria a recunoscut ca a fost greseala ei acum cca 50 de ani (fiindca nu exista nici un document legal care sa ateste infiintarea aleei) dar sa o repare...nici gand. Bineinteles ca nu vom putea respecta hotararea judecatoreasca (doar daca acceptam "arestul" la domiciliu sau ne parasim casa sau ne parasutam in curte). Sunt curioasa ce va face un executor judecatoresc in cazul asta. Pe de o parte are o hotarare care ne interzice accesul pe alee, pe de alta parte exista o intabulare care spune ca avem acces pe intrare.