avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie copil cu handicap major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie copil cu handicap major

Am un fiu de 18 ani,pana acum a primit pensie alimentara de la tatal sau.Ce trebuie sa fac sa-i trimita in continuare banii,tiniad cont ca baiatul nu se poate intretine singur,precizez ca pensia pe care urmeaza s-o primeasca pentru gradul lui de handicap nu va fii suficienta.Ceilalti copii normali primesc pana la 26 ani pensie daca sunt intr-o forma de invatamant,dar cei handicapati de nu?
Cel mai recent răspuns: oxana66 , utilizator 20:18, 24 Octombrie 2010
Daca baiatul nu urmeaza o forma de invatamant, nu va mai primi pensie de intretinere de la tatal sau. Persoanele cu dizabilitati vor primi pensie in functie de gradul de handicap pe care il au. Faptul ca aceasta pensie este sa nu suficienta, deja este alta poveste...
Un raspuns profesionist puteti primi de la DGPC daca faceti o adresa catre ei. Eu cunosc o persoana care este in aceasta situatie si primeste pensie pe viata pentru copil de la tatal sau , asa cum va primi pensie de urmas pe viata daca unul din parinti (doamne fereste!) pe langa pensia de handicap acordata de stat conform legii 448.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/pensie de urmas vali63 vali63 Am un copil de 5 ani bolnav de autism (gr. I de handicap). Actualmente sunt divortata si primesc de la fostul sot o pensie alimentara de 16% din venituri ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap ContSters274581 ContSters274581 va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea problema.Sotul,pensionar limita varsta divorteaza in 2006 de nevasta cu care are un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara paulabelioae paulabelioae Buna ziua. Am divortat anul acesta pe cale amiabila, am 2 copii majori si in urma unor evenimente mai putin placute, fostul sot are ordin de interdictie 6 ... (vezi toată discuția)