avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua.
Am divortat anul acesta pe cale amiabila, am 2 copii majori si in urma unor evenimente mai putin placute, fostul sot are ordin de interdictie 6 luni. De pensie alimentara, poate beneficia doar fata, fiind studenta sau si baiatul,de 22 de ani, care este pensionat pe caz de boala ( handicap accentuat si cu certificat de incadrare in grad de handicap, avand un venit de 1000 lei/luna) ?
Cel mai recent răspuns: paulabelioae , utilizator 19:30, 11 Septembrie 2019
Majorul care studieaza si nu realizeaza venituri are dreptul la pensie de intretinere.

Obligatia legala de intretinere subzista pana cand implineste varsta de 26 de ani, ori daca se angajeaza.

(in ultimul caz starea de nevoie nefiind intrunita).

Persoana care are o dizabilitate nu beneficieaza de pensie de intretinere, nefiind intrunite in mod cumulativ cerintele imperative ale legii.

Pensia de intretinere este datorata majorului, neavand importanta forma de invatamant aleasa.

Ratiunea acesteia a fost data de desavarsirea pregatirii profesionale.
Venitul baiatului de 1000 lei/ luna, nu ajunge nici pe departe pentru cheltuieli: medicamente, kinetotetapie, analize repetate, fundatie.El ca tata, nu participa cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Vasi71 Vasi71 Va rog sa ma ajutați dintr-o problema legata de pensia alimentara.Am divorțat in anul 2013 ,mi sa stabilit pensia alimentara 25% din venituri,fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)