Buna,
Fiul meu lucreaza de cateva zile ca agent vanzari la o firma, dar inca beneficiaza de somaj pana la definitivarea situatiei de angajare.Mi s-a propus mie ca parinte sa inchei un contract de colaborare cu firma la care presteaza fiul meu, in ideea de a nu pierde somajul.
Intrebarea mea este : ce implica acest contract de colaborare,indiferent daca e incheiat intre mine (sau fiul meu) si firma respectiva,
Multumesc.
1. Daca fiul dvs. obtine un venit brut sub 500 lei pe luna, din contract civl (nu contract individual de munca), poate cumula indemnizatia de somaj cu acest venit.
2. In contractul de colaborare scrie drepturile si obligatiile fiecarei parti.
Multumesc, am omis sa specific, eu am un job cu carte de munca, iar fiul meu are indemnizatie de somaj 6 luni, pana in februarie 2010.
Contractul de colaborare urmeaza sa fie incheiat intre mine si firma la care presteaza fiul meu, in ideea de a nu pierde fiul meu indemnizatia de somaj.
Nu imi dau seama ce implicatii are acest lucru,cat este de legal si daca e necesar sa anunt la Administratia Financiara ca voi avea un contract de colaborare.
1. La aceasta problema va poate raspunde un contabil si/sau un consultant financiar.
2. Acum se fac retineri de contributii pentru pensie, sanatate si somaj si la asemenea contracte. Retinerea si virarea sumelor se face de catre angajator.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Angajare someri
ataela1
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este calea legala pentru a angaja sau colabora , in cadrul unei intreprinderi individuale , cu o persoana fizica care ... (vezi toată discuția)