avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce este si ce implicatii are un contract de colaborare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce este si ce implicatii are un contract de colaborare?

Buna,
Fiul meu lucreaza de cateva zile ca agent vanzari la o firma, dar inca beneficiaza de somaj pana la definitivarea situatiei de angajare.Mi s-a propus mie ca parinte sa inchei un contract de colaborare cu firma la care presteaza fiul meu, in ideea de a nu pierde somajul.
Intrebarea mea este : ce implica acest contract de colaborare,indiferent daca e incheiat intre mine (sau fiul meu) si firma respectiva,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 23 Octombrie 2010
1. Daca fiul dvs. obtine un venit brut sub 500 lei pe luna, din contract civl (nu contract individual de munca), poate cumula indemnizatia de somaj cu acest venit.
2. In contractul de colaborare scrie drepturile si obligatiile fiecarei parti.
Multumesc, am omis sa specific, eu am un job cu carte de munca, iar fiul meu are indemnizatie de somaj 6 luni, pana in februarie 2010.
Contractul de colaborare urmeaza sa fie incheiat intre mine si firma la care presteaza fiul meu, in ideea de a nu pierde fiul meu indemnizatia de somaj.
Nu imi dau seama ce implicatii are acest lucru,cat este de legal si daca e necesar sa anunt la Administratia Financiara ca voi avea un contract de colaborare.
1. La aceasta problema va poate raspunde un contabil si/sau un consultant financiar.
2. Acum se fac retineri de contributii pentru pensie, sanatate si somaj si la asemenea contracte. Retinerea si virarea sumelor se face de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare someri ataela1 ataela1 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este calea legala pentru a angaja sau colabora , in cadrul unei intreprinderi individuale , cu o persoana fizica care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a a copilului teodora_83 teodora_83 sunt in regula cu actele , sunt in luna a treia am contract de munca dar mi-e frica pentru nu stiu ce se intampla daca firma nu plateste contributiile la stat: ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ElenaM21 ElenaM21 Buna ziua. Momentan contractul meu individual de munca este suspendat si beneficiez de indemnizatie de crestere copil. am ales perioada de 2 ani si mai sunt 10 ... (vezi toată discuția)