avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a a copilului

sunt in regula cu actele , sunt in luna a treia am contract de munca dar mi-e frica pentru nu stiu ce se intampla daca firma nu plateste contributiile la stat: pierd indemnizatia sau eu nu am nici o vina.
cum pot afla daca mi se platesc datoriile la stat?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:12, 20 Noiembrie 2009
Conditia mentionata de lege este sa realizati venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii cpilului nu sa va asigurati ca angajatorul plateste contributiile.
Daca vreti totusi sa va asigurati mergeti si intrebati la Casa de Pensii.
multumesc mult
Cu multa placere :)
Achitarea obligatiilor privind contributiile la asigurarile sociale(CAS, somaj, sanatate,etc) se face intr-un cont de Trezorerie.

La Casa de pensii de depun declaratiile privind contributiile la asigurarile sociale, nominale si centralizate,respectiv fisierele a11.dbf si a12.dbf,nicidecum nu se vireaza bani.

Obligatia calcularii,retinerii si virarii contributilorr revine angajatorului, statul este cel care se implica in recuperarea acestora(obligatii la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale),in caz ca nu au fost virate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 si relevanta pe care o are la calcularea pensiei Ruxandra82 Ruxandra82 Daca declaratiile la sanatate ,CAS si somaj sunt corecte iar declaratia 100 este dusa la finante in zero in ce mod ma afecteaza asta la calculul pensiei?Va ... (vezi toată discuția)
Cas neplatit de angajator se considera stagiu de cotizare si vechime in munca? adak adak Daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect. Parerile sunt impartite. Pe de o parte legea spune clar ca daca CAS-ul nu se plateste nu se considera ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate plata taxe/impozite cu retinere la sursa manu12007 manu12007 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti cine este raspunzator pentru neplata taxelor cu retinere la sursa a salariilor (somaj, pensie, sanatate, impozit ... (vezi toată discuția)