avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAS NEPLATIT DE ANGAJATOR SE CONSIDERA STAGIU DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAS NEPLATIT DE ANGAJATOR SE CONSIDERA STAGIU DE COTIZARE SI VECHIME IN MUNCA?

Daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect. Parerile sunt impartite. Pe de o parte legea spune clar ca daca CAS-ul nu se plateste nu se considera stagiu de cotizare si vechime in munca, pe de alta parte persoane pensionate recent au ca stagiu integral dar se stie ca nu s-a datorat pt intreaga perioada CAS-ul. Care este adevarul?

Va multumesc.

O zi placuta tuturor!
Cel mai recent răspuns: adak , utilizator 15:02, 1 Februarie 2010
legea spune clar ca daca CAS-ul nu se plateste nu se considera stagiu de cotizare

De ce sunt lasati atata timp sa nu plateasca? Tot legea spune si cum se recupereaza eventuale intarzieri la plata. Faptul ca sumele nu au fost recuperate la timp de catre institutiile abilitate ma face sa consider ca acele institutii sunt de vina si ele trebuie sa suporte consecintele nu salariatul care si-a desfasurat activitatea cu buna credinta. Daca statul il despagubeste pe "Nutu" de ce nu ar despagubi si un cetatean de buna credinta?
Acesta este adevarul.
Nu are cum sa se calculeze daca nu e platit...si CAS-ul este o specie de asigurari...daca nu ati fost asigurat ce sa vi se recunoasca ca asigurat?...
Neplata contributiilor este evidentiata in fisa pe platitor eliberata de administratia financiara.

Contributiile sociale (toate) se vireaza la Bugetul asigurarilor sociale intr-un cont de trezorerie,evidentierea distincta a acestora se face in declaratia la bugetul consolidat si declaratiile nominale.
Declaratiile s-au depus, sumele nu s-au virat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a a copilului teodora_83 teodora_83 sunt in regula cu actele , sunt in luna a treia am contract de munca dar mi-e frica pentru nu stiu ce se intampla daca firma nu plateste contributiile la stat: ... (vezi toată discuția)
Contributiile de sanatate la opsnaj toto_m toto_m Buna ziua, am o persoana care vrea sa-i virez contributiile la sanatate la opsnaj. Aveti idee se vireaza separat la opsanj sau nu? Daca da care este ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 si relevanta pe care o are la calcularea pensiei Ruxandra82 Ruxandra82 Daca declaratiile la sanatate ,CAS si somaj sunt corecte iar declaratia 100 este dusa la finante in zero in ce mod ma afecteaza asta la calculul pensiei?Va ... (vezi toată discuția)