avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contributiile de sanatate la opsnaj
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contributiile de sanatate la opsnaj

Buna ziua,
am o persoana care vrea sa-i virez contributiile la sanatate la opsnaj.
Aveti idee se vireaza separat la opsanj sau nu?
Daca da care este contul casei se asigurari opsnaj ca n-am gasit nicaieri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 09:27, 15 Septembrie 2007
Contribuţiile se declară şi se virează de către angajator la trezoreria unităţii fiscale la care este arondat fiscal şi nu se face nominal. Acestea sunt venituri ale bugetului consolidat al statului, în speţă bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Deci nu se face separat pentru OPSNAJ.
Buna dimineata!
Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema despre care eu v-am mai scris, am primit raspunsul de care aveam nevoie dar......nu mai reusesc sa gasesc topicul respectiv. de aceea, cu mii de scuze, voi posta aici.
este vorba de patronul meu care este in litigiu (sper ca m-am exprimat corect) cu o angajata. pe scurt: angajata respectiva l-a dat in judecata deoarece a constatat ca i s-a facut CIM la doua luni dupa inceperea serviciului, ea a intrat in prenatal si doreste sa i se plateasca restanta la contributii. instanta a hotarit ca patronul trebuie sa le plateasca si la termenul urmator sa aduca dovada. acum, eu nu stiu cum sa fac treaba asta, adica aceasta restanta este pe anul trecut si intrebarea mea este urmatoarea: am posibilitatea sa fac declaratiile respective doar pentru angajata respectiva ? trebuie sa ii fac si un stat de plata separat? mi le primeste pe unde trebuie sa le depun daca sunt pe anul trecut? daca am inteles eu bine, se pot face rectificative la fiecare si depuse la birourile respective?
Va rog mult de tot, sfatuiti-ma cum sa procedez!!!!!!!
Va multumesc mult pentru intelegere si ajutor! :">
Cu tot respectul datorat,
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata inscrisa la casa de sanatate opsnaj Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, O angajata a unei societati este inscrisa la o alta casa de santate decat restul angajatirlor si anume la OPSNAJ. Ca si angajator, ce anume ... (vezi toată discuția)
Contributie cass angajat nou rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: Societatea mea are sediul in Ilfov. Am 2 angajati, dintre care unul nou. Primul angajat are ... (vezi toată discuția)
Cas neplatit de angajator se considera stagiu de cotizare si vechime in munca? adak adak Daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect. Parerile sunt impartite. Pe de o parte legea spune clar ca daca CAS-ul nu se plateste nu se considera ... (vezi toată discuția)