avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia 100 si relevanta pe care o are la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia 100 si relevanta pe care o are la calcularea pensiei

Daca declaratiile la sanatate ,CAS si somaj sunt corecte iar declaratia 100 este dusa la finante in zero in ce mod ma afecteaza asta la calculul pensiei?Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca deja nu mai stiu ce sa cred.Poate parea absurd ceea ce zic eu dar asa este.Logica mea imi spune ca pensia se calculeaza si in functie de cotizatiile facute.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:04, 18 Noiembrie 2009
Declaratia de CAS,cu anexele corespunzatoare a11.dbf si a12.dbf se depune la Casa teritoriala de pensii,acolo unde angajatorul are sediul,si cuprinde listele nominale cu salariatii,respectiv contributia acestora la asigurarile sociale,functie de care se calculeaza punctajul lunar necesar stabilirii pensiei.

Decalaratia 100 declaratia la bugetul general consolidat,se depune la Administratia financiara si cuprinde total contributii pentru angajator/angajat.
Aceasta trebuie corelata cu celelalte si este solicitata de persoanele care va auditeaza.
Daca declaratia 100 a fost depusa cu zero in situatia in care exista contributii calculate si retinute,atunci este gresit intocmita si trebuiesc depuse rectificative,adica sa se inregistreze corect sumele aferente.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Atentie la continutul decl 100.Aceasta cuprinde numai obligatiile ce se vireaza la bugetul de stat cum ar fi impozitul pe profit,impozitul pe venit la micro,impozitul pe salarii etc.
Declaratia 102 cuprinde obligatiile ce se vireaza la bugetul asigurarilor sociale si de somaj-CAS,CASS,CCI,Fd risc,Fd garantare creante salariale,Fd somaj .
Asa este,102 contine contributiile sociale.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a a copilului teodora_83 teodora_83 sunt in regula cu actele , sunt in luna a treia am contract de munca dar mi-e frica pentru nu stiu ce se intampla daca firma nu plateste contributiile la stat: ... (vezi toată discuția)
Declaratii finante ContSters60781 ContSters60781 Ce declaratii/formulare se duc pana in termenul de 27 aprilie la finante pt o micro si ce reprezinta fiecare, va rog mult. Nu stiu ce am de dus acum. Am dus ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite ndan57 ndan57 #-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma lamuriti in legatura cu plata cas-ului prin foaie de varsamant sau cum se face ?, prin ce forma de plata?. Daca aleg ... (vezi toată discuția)