avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CAND DEVIN PLATITOR DE TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CAND DEVIN PLATITOR DE TVA

Buna ziua,va rog sa ma ajutati.stiu ca devin platitor de tva cand depasesc cifra de afaceri 35000 euro,vreau sa stiu aceasta cifra de afaceri se calculeaza cumulat pe ani de cand e infintata firma 2009+2010+? sau cifra pe an separat.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 23:41, 24 Octombrie 2010
Cand se atinge o cifra de afaceri de 35 000 de euro trebuie sa optati ptr plata TVA sau veti fi inregistrata din oficiu.
Cifra de afaceri este calculat la un ex. financiar.(anual)
aveti grija ca se calculeaza 35000 euro la un pret de referinta de 3.30 lei parca.
sa nu cumva sa cadeti in plasa unui contabil care nu prea cunoaste legea ca eu asa am patit.
uitati-va pe bilant.
Plafonul in lei este 119.000 lei,se calculeaza la cursul de la data aderarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devin platitor de tva? MOCANU DOINA MOCANU DOINA BUNA ZIUA, va rog sa ma ajutati, ca de obicei. Am infiintat o societate in luna noiembrie 2009. Stiu ca devin platitoare de TVA, cand depasesc 35.000 euro. ... (vezi toată discuția)
Urgent depasire plafon tva dissy dissy Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva infiintata in 2010 , iar in luna martie are ca de 33351 ron. Uitandu-ma pe forum la discutii despre depasirea ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu...urgent raspuns va rog mariussco2010 mariussco2010 ...societate prestatoare de servicii neplatitoare de TVA infiintata in luna Mai ...se declara neplatitoare de tva, iar pana in Decembrie are o cifra de ... (vezi toată discuția)