freeelis a scris:
Se poate depune actiune in instanta si fara raspunsul ITM-ului la sesizare. Depunerea actiunii nu este conditionata de raspunsul la sesizarea depusa.
Aveti perfecta dreptate deoarece angajatorul de cele mai multe ori nu tine cont de masurile impuse de ITM (poate vor tine cont atunci cand se vor aproba noile amenzi propuse).
Din pacate nu numai ca actiunea in instanta nu este conditionata de raspunsul ITM-ului dar nici constatarile acestuia nu sunt luate in consideratie.
Caz concret la "aceeasi instanta din Constanta" si acelasi angajator:
O colega a depus, odata cu cererea de "acordare drepturi salariale"( diminuarea salariului fara acordul salariatului si deci fara act aditional la CIM-nici macar sa fi fost refuzat la semnare) si raspunsul ITM-ului.
In urma controlului efectuat la sesizarea colegei inspectorii de munca stabilisera in planul de masuri, "recalcularea si acordarea drepturilor conform CIM deoarece acestea au fost diminuate cu incalcarea Codului muncii".
Dupa judecarea cauzei instanta considera nefondata cererea colegei motivand: "situatia expusa si dovedita de angajator se incadreaza in cazurile de forta majora reglementata de...... art.48 din Codul muncii aceasta prerogativa fiind recunoscuta si de art. 43 din CCMUNN #-o ..........(si mizeria continua).
Nu inteleg ce legatura are S--a cu Prefectura.
Nu era vorba de schimbarea locului si felului muncii; activitatea nu fusese intrerupta niciun minut ,dovedindu-se cu foi pontaj si rapoarte de activitate zilnica.
Cred ca numai "aceeasi instanta din Constanta" poate motiva asa ("intamplator")!
Asteptam cu mare curiozitate recursul pe 02.11.2010
Traiasca Caragiale!
P.S. Nu vreau sa credeti ca eu consider ca instanta este obligata sa tina cont de ceea ce hotaraste ITM-ul; dar nu mai sunt de acord cand se confunda si continutul articolelor din Codul muncii si CCMUNN trantindu-le ca nucii in fasole (apropo, ce peisaj frumos am vazut odata: doi nuci superbi intr-un lan de fasole inflorita !!).
Nu suntem toti slujitori ai dreptului dar macar avem pretentia ca stim sa citim si noi dupa 18 ani de scoala romaneasca.
Asemenea hotarari nu numai ca nedreptatesc dar chiar si jignesc.