Pensia alimentară plătită de fosta soție a fost stabilită pe baza adeverinței de venit de la serviciu. De curând am descoperit că acolo nu au fost trecute stimulentele care depășesc deseori salariul. Mai mult, în adeverință scria: În perioada x-y (6 luni) nu s-au plătit stimulente. Totul a fost un aranjament mizerabil între plătitoarea pensiei alimentare și infractoarea de la personal-salarizare (instituție publică).
Ce se poate face? Unde să fac plângere pentru pedepsirea celor vinovați?
P.S. Nu m-ar interesa aspectul dacă n-aș fi hărțuit permanent de fosta soție, atât eu cât și copilul.
Daca apreciati util si necesar suplimentarea si majorarea starii de stress datorata situatiei incordate intre dvs si ex-sotie,in baza probelor temeinice,aveti posibilitatea sa formulati plangere la parchetul responsabil
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar nu înțeleg. Adică ar fi mult mai înțelept să mă las hărțuit și pe mai departe, fără să cer pedeapsă pentru ilegalitatea făcută? Pentru a nu-mi suplimenta starea de stres?
Dv cum ati descoperit faptul ca stimulentele nu au fost trecute? Aveti acces la documentele de salarizare ale institutiei? IAr trebui sa vedeti mai intai care este destinatia acestor stimulente,caci exista sume cu destinatie speciala acordate in conditiile legii care nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii. Alt aspect pe care ar trebui sa il verificati este pe ce criterii se acorda aceste stimulentele si daca fosta sotie a bebeficciat cu adevarat de ele. Este foarte posibil ca alti angajati ai insitutiei sa fi primit stimulente si ea nu.
Nu am acces la documentele instituției, dar am avut acces la adeverința de venit pe 6 luni depusă la dosarul de divorț. Am date certe că a primit în fiecare lună stimulente dar a aranjat cu infractoarea de la salarizare să nu fie trecute pe adeverință pentru ca să aibă de plătit pensie alimentară cât mai mică. Adică și-a furat propriul copil, în traducere liberă.