In urma cu aprox 2 saptamani am cumparat o masina (VW Golf 5 af 2004) din judetul Hunedoara(eu sunt in Caras-Severin)...masina cu numere rosii de HD la prima lor emitere; am primit masina , 2 chei originale-masina are deja fisa la Autoclub in Timisoara fisa care se realizeaza doar in conditiile existentei celor 2 chei in original, am primit brief-ul masinii, contractul de vanzare dintre proprietarul ungur si cel oradean, contractul de vanzare cumparare intre prop. oradean si cel hunedorean si intre acesta din urma si mine!...toate au copie de buletin, certificat fiscal!....pe langa asta am mai primit in portbagaj numerele de inmatriculare din Ungaria!...am luat masina , am facut programare la RAR in Resita si surpriza masina apare furata pe Interpol tocmai din Ungaria!!!...am fost chemat la declaratii, de asemenea si hunedoreanul care desi detinea masina de aprox 6 luni sustine ca nu a avut cunostinta de faptul ca masina este furata, si deci ca si el ca si mine este cumparator de buna credinta!...problema e vasta intrucat contractul de vanzare cumparare intre hunedorean si oradean pe care eu il detin figureaza cu data de 8 august desi hunedoreanul cumparase masina in aprilie, el insusi recunoscand ca contractul acesta datat in 8 august e oarecum fals insa pretinde ca detine unul de scris de mana...in ceea ce priveste inapoierea banilor nu refuza sa mi-i innapoieze insa sustine ca nu are acum-asta desi banii i-am dat cu mai putin de 2 sapt in urma-politia cerceteaza cazul insa la fel ca toate anchetele stiu doar ca a inceput insa habar nu am cand se va termina!...speculatiile sunt diverse...adica poate fi vorba de furt, poate sa fie o escrocherie ungara ungurul declarand masina furata pt a incasa casco, sau poate ungurul a declarat masina furata pt ca nu a avut cum sa mai dea de cumparatorul oradean pentru a o radia!....nu stiu ce sa fac si ce sa cred!....intrucat poveste cu contractul dintre oradean si hunedorean e cam cusuta cu ata alba il pot ataca pe latura penala pt inselaciune cu parte civila si desigur il pot ataca si in civil insa si cei de la politie ne-au sugerat ca cel mai ok ar fi sa ne intelegem amiabil nu in justitie insa amanarea asta continua de a imi innapoia banii nu mi se pare o solutie!!!!....nu stiu ce sa fac deoarece m-am gandit si la ipoteza de a vorbi eu insumi cu prorprietarul ungur sa-l caut in Ungaria insa nu stiu cat imi este de ajutor!!!....masina a achizitionata de la un anume Suciu Gheorghe din Uricani iar acesta a cumparato de la un anume Ciani Calin din judetul Bihor!....
Astept cu mare interes un raspuns si un sfat!!!....va multumesc in avans!....Iulian
Dvs aveti 2 optiuni ,fie solutionati amiabil direct cu persoana caruia ati platit c/v auto,fie il actionati pe acesta in instanta
Restul,fiecare cum intelege si daca are interesul sa isi recupereze prejudiciul ,
constituie problema strict personala