avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

tatal decedat in urma cu1 an iar mama nu doreste sa faca succesiunea cum pot cere succesiunea daca actele sint ea mama si refuza sa mi le dea masa succesorala consta intr-un ap.3 cam si un ap1 cam. pe care e doar numele mamei ?
multumec anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:50, 23 Octombrie 2010
Trebuie sa va adresati instantei in vederea dezbaterii succesorale. In privinta actelor de proprietate ati putea incerca sa faceti rost de niste duplicate.Ar fi trebuit ca in termen de 6 luni de la decesul tatalui sa mergeti la notar si sa deati o declaratie de acceptare a succesiunii.
Foarte bun raspunsul colegei mele. In plus daca mai aveti frati /surori, asigurati-va daca nu cumva au depus acestia in termenul de 6 luni declaratia de acceptare a mostenirii la notar, caz in care se schimba datele problemei.
promovati in instanta o actiune pt dezbaterea succesiunii.
In primul rand puteti sa mergeti la orice notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si sa solicitati deschiderea succesiunii! Notarul va cita mostenitorii indicati de catre dvs (mama dvs in speta de fata) iar daca acestia nu se prezinta in termen de 6 luni de zile de la deschiderea dosarului succesoral vor fi declarati renuntatori la succesiune prin neacceptare! Dar se va prezenta mamica fiindca e vorba de bani!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii blueyespaul09 blueyespaul09 Buna ziua! Ambii parinti au decedat, mai intai tatal si apoi mama, de aproximativ 4 luni si avem dedezbatut o mostenire culte 2 surori. Mostenirea consta in ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)